"Smetale su im moje godine, dekolte, osmeh": Sanja Marinković o počecima karijere na RTS i zašto je tamo dala otkaz!

16.06.2023

23:26

0

Svi je znaju zbog "Magazina In", ali to nije prvo što je radila

"Smetale su im moje godine, dekolte, osmeh": Sanja Marinković o počecima karijere na RTS i zašto je tamo dala otkaz!
Sanja Marinković - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Sanja Marinković je karijeru počela na RTS, kao voditeljka vesti u jutarnjem programu. Međutim, kako je ispričala, sa promenom uprave, njoj su mnoge stvari počeli da zameraju.

- Radila sam u informativi, vodila sam vesti u jutarnjem programu, a kasnije sam radila reportaže jutarnjeg programa, a onda sam i vodila jutarnji program jedno četiri, pet godina. Kada je došlo do smene vlasti i kada sam ja bila voditelj počeli su mnogo toga da mi zameraju - priča Sanja i dodaje:

Printscreen ,,Show se nastavlja", TV Blic
Sanja Marinković

- Najviše da se mnogo smejem u jutarnjem programu, jer tadašnji urednici su smatrali da jutarnji program nacionalne televizije mora da vodi neko ko je ozbiljan, ko nema taj osmeh kad se upali crvena lampica. To im je smetalo. Smetale su im i moje godine, to što sam mlada, moj obim grudi, moj dekolte... Svašta im je smetalo i videla sam da to više nije dovoljno dobra atmosfera za mene.

Kada je otišla sa Javnog servisa, šansu joj je pružio pokojni Zoran Predić da nastavi karijeru sa njim.

- Onda je usledio poziv pokojnog Zorana Predića, koji je bio urednik jedne lokalne televizije u Crnoj Gori i koji je rekao da kada se bude vratio u Srbiju i bude ponovo imao svoj televizijski kanal "ovu malu ću da zovem" - ispričala je Sanja i dodala:

ATAImages/ Antonio Ahel
Sanja Marinković

- Ispostavilo se da u tom trenutku moja drugarica iz osnovne bude njegova producentkinja i ona me je pozvala telefonom i rekla da bi gospodin Zoran Predić voleo da mi ponudi angažman na "JuInfo" kanalu... Došla sam i rekao mi je da mnogo voli stil, moj osmeh, temperament, mladost i energiju koja isijava kada ja vodim program... Rekao mi je "radi šta god želiš" i onda se dogodio "Magazin In" koji postoji toliko godina. Posle sam prešla i na TV "Politika", kada je Predić prešao tamo.

Sanja je potom dobila poziv da pređe na TV Pink, ali nije odmah prihvatila ponudu.

- Onda je usledio poziv "Pinka" koji nisam odmah prihvatila. Bilo je vaganja, velika televizija, da li će to meni da prija... Bila sam vrlo nesigurna. Zahvaljujući Bošku Jakovljeviću, koji me je preporučio, on me je zvao, dao mi vetar u leđa, bio veliki oslonac i to traje toliko dugo već - kaže Sanja Marinković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike