Šokantno priznanje Mine Kostić: Da sam znala da će nama pevačima ovako biti, završila bih neku školu, korona je upropastila estradu!

17.09.2020

07:05 >> 09:52

0

Pevačica je, u razgovoru za 24sedam, priznala da živi veoma skromno, te da joj ne pada na pamet da ulazi u bilo kakvu novu romansu, jer želi mir

Šokantno priznanje Mine Kostić: Da sam znala da će nama pevačima ovako biti, završila bih neku školu, korona je upropastila estradu!
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Na estradi gotovo nikome ne cvetaju ruže već nekoliko meseci zbog koronavirusa, zbog kog su im novčanici prazni, ali na tu temu ne žele javno da se „hvale“.

Mina Kostić jedna je od retkih koja je smelo iznela mišljenje o tome kakva je zapravo realnost, kako kod nje, tako i kod mnogih njenih kolega. Osim toga, u intervjuu za „24sedam“, otkrila je  kojom profesijom će možda zameniti pevanje, a zatim kritikovala mlade koleginice koje su operacijama promenile lični opis. Intervju smo započeli zanimljivostima iz njenog svakodnevnog života, koji vodi u tišini sa svojom ćerkom Anastasijom, uz mnogo slobodnog vremena.

Mina Kostić, Foto: ATAImages/ M. M.

– Perem, čistim, peglam, kuvam… To sam i pre radila, ali sad je mnogo dosadno. Završim sve oko deteta. Pevanje je jedino što sam radila u životu, a da sam znala da će ovako da bude, završila bih neku školu. Mada vidim da i drugi od toga nemaju vajde. Ipak, talentovana sam i za druge stvari.

Za šta si talentovana? Da li razmišljaš o tome da počneš još nečim da se baviš?

Lepo šminkam, mogu da radim nokte, lepo crtam, pa bih mogla da crtam modele za šivenje. Imam smisla za to, sve ove godine to radim sama. Mnogi preteruju u oblačenju koje im ne pristaje, a imaju i stiliste.

Da li si razmišljala o tome da otvoriš salon?

Mogla bih, to bi mi bio usputan posao, ili da otvorim teretanu. Volela sam uvek da treniram, ali nisam znala da treba da završim DIF, i žao mi je zbog toga. Kad su me pitali šta ću da budem, ja sam rekla – pevačica. Ovaj posao je mogao da mi omogući da otvorim teretanu, ali kad sam se pojavila 2000, udala sam se, želela da osnujem porodicu. Desilo mi se što mi se desilo, uložila sam novac u nepovrat i razočarala sam se što sam sve to izgubila. Najvažnije je da nisam izgubila sebe i veru u Boga, jer oteto je prokleto. Ljudima više ne verujem, ali volim da pomažem, i to sada radim glavom. Toliko para je prošlo kroz moje ruke a ja nisam znala da ih iskoristim na pravi način.

Da li si mislila da će ta stabilnost u tvom poslu da traje doveka?

U ovu koronu uopšte ne verujem, i to je sve Bog dozvolio, jer mnogo lažu i varaju. Niko ne poštuje deset božjih zapovesti. Svi smo grešni i verujem da Isus dolazi, Bog je ovo dozvolio jer smo loši ljudi.

Mina Kostić, Foto: Printscreen Instagram

Čitaš Bibliju redovno, a kako je tumačiš?

Naučena sam da verujem u Boga. Moji roditelji su muslimani, pomajka Duda je bila pravoslavne vere, ali nije bila neko ko je često išao u crkvu. U poslednje vreme me baš mnogo zanima vera i sva sam u tome, stalno nešto čitam, idem u manastire, prija mi to. Kad god mi je bilo teško, jedino me je moja vera spasla. Bog mi je za sve uslišio molitve. Slušam monahe koji znaju mnogo o Bibliji, a oni mi to objasne slikovito i sve mi bude mnogo jasnije.

Da li smatraš da je svim tvojim kolegama trenutno isto bez posla, ili se mnogi foliraju?

Većini jeste, ali ima onih kojima nije. Ovo neće brzo da prestane, tek predstoje crni dani.

Plašiš li se da nećeš imati od čega da živiš?

Ne, zato što verujem u Boga. Kad god sam mislila da je najcrnje, Bog se pobrinuo i nešto se desilo.

Dakle, stil života ti se promenio zbog korone u svakom smislu?

Jeste, ne mogu da kažem da je drugačije. Nisam navikla da ne radim ništa, da ne putujem. Radim od svoje 16. godine i ovo nikad nisam doživela, čak ni za vreme bombardovanja i sankcija. Mnogo sam para zarađivala, a nisam ih čuvala. Ipak, mene ne zanimaju kola, kuće i avioni. Bitno mi je da imam najosnovnije, da priuštim detetu i da odrasta uz Boga i ljubav. Odrasla sam u siromašnoj porodici, gde nas je bilo desetoro, i sve ono što sam želela nisam mogla da dobijem. Kad sam počela da pevam, sve sam kupovala. Imam toliko kvalitetnih stvari od pre 20 godina, moda se vratila, a imam sreće da mi je linija ista.

Da li to znači da sada živiš kao svaki prosečan Srbin?

 Ja sam i pre korone tako živela.

Gledaš li cene u prodavnici?

Ima stvari koje stalno kupujem, ali ako je nekad nešto na akciji, to kupim. Znam da živim i ovako i onako, bolje živiš svakako kad imaš para, ali ovo sad je: kako svima, tako je i meni.

Muškarcima teže pada finansijska kriza. Kako tvoj bivši muž Igor Iks živi?

Ni kod njega nije situacija sjajna. On radi kavere, ali ja ne pričam s njim na tu temu. Ne očekujem od njega pomoć. Daje mi ono što sleduje Anastasiji i ne ulazim ni u kakve priče o tome da nam je teško. Ona je sad velika, pa s njim ima i samostalnu komunikaciju.

Posle razvoda si govorila da ste ponekad bivali intimni?

Ne, to nije tačno. Od našeg rastanka nikad.

Izjavila si čak pre tri godine da si trudna sa Igorom i da čekaš sina.

To su gluposti. Tako nešto ne bih krila. Mi smo se razišli pre mog učešća u „Farmi”, pa smo probali da se pomirimo i nije uspelo. Posle toga više nikad nismo imali intimne odnose. Ja sam to izjavila pre svega toga, šalila sam se, pa su mediji tada to napisali ponovo da bi bilo interesantno, jer nemaju skandale kad je reč o meni. Bila sam šest godina posle toga sama, pa sam sebi dozvolila da imam vezu.

A da li sada imaš nekog?

Muškarci me više ne zanimaju.

Nemoguće da te niko ne muva”?

 – Pa, „muvaju” me, ali ne zanima me to.

Ne postoji ni neobavezna veza?

Ne razumem ja to i ne razumem ono se*s na brzaka. Nisam tako naučena. Uvek sam imala samo vezu.

Ne plašiš se toga da ćeš ostariti sama?

Nikad nisam sama, Bog je uz mene, a imam i ćerku. Ovo nije foliranje. Kad god sam bila s nekim, išla sam srcem, dušom, telom. Novčanik – sve što je moje, to je i tvoje. Međutim, onda sam shvatila da ja možda ne umem drugačije. Ovako mi je baš lepo, niko me ne nervira, nemam kome da polažem račune. Da li će se nešto desiti, samo Bog zna.

Da li ti se neko bar malo dopao?

Ne razmišljam o njima, mozak mi nije usmeren na muškarce. Pojaviće se možda neko sličan meni.

Iako postoji kriza sa nastupima, odbila si da uđeš u rijaliti?

Ja sam rekla sumu koju tražim – 500.000 evra da ih odbijem, jer zašto da moje dete ispašta bez majke kad ga izvodim na put. Ja sam za njih suviše normalna za rijaliti, odnosno nenormalna sam, ne bih mogla da se uklopim. Važno mi je da moje dete ima ljubav i s jedne i s druge strane.

Foto: ATAImages/ Antonio Ahel

Da li imaš neku pesmu u planu?

Ne, zato što sam izdala pesmu „Čovek moj“ pre korone, a to me je koštalo 10.000 evra. Ono što sam radila i zaradila od Nove godine, to sam uložila u to, misleći da će krenuti još bolje posao. Međutim, da sam znala kako će biti, sačuvala bih je. Ja bih želela da sad nešto snimim samostalno, ali nisam u toj situaciji. Više ne znam ni šta prolazi. Sa Nešom Tvinsom snimam duet.

Kako ti se dopadaju novi muzički pravci?

Ne znam zašto neke kolege koje dobro pevaju narodnjake kažu da nisu klasičan narodnjak. Ne znam zašto beže od toga, kad, nažalost, ne možemo uz Đorđa Davida ili Lenu Kovačević da uđemo u kafanu. Zna se koje pesme „pale”, poput „Mito bekrijo“, Bekutine, Tomine, Silvanine…

Mnogi se stide što su pevali pod šatorom.

Ja se toga nikad ne bih stidela. Možda sam svega deset puta pevala i na tim ciganskim svadbama, i to sam gledala kao na svoj posao. Nisam mogla da izdržim da to stalno radim, jer je bilo naporno.

Da li sa Džejom planiraš da snimiš neku baladu ponovo?

Ne, jer imam dva dueta, a „Slavija“ je neprikosnovena.

Mina Kostić i Džej Ramadanovski, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ništa ne može da bude tako dobro da bi moglo da parira „Slaviji”?

Možda s nekim drugim, ali ta energija s Džejom ne može da se ponovi.

Da li se čujete, šta on radi?

Kod kuće je sa unucima. Ugojio se i to mu smeta. Ne znam da li pije, čujemo se ovako. Životne situacije su ga razočarale. Džej je dobar za sve, samo ne za sebe.

Da li si se čula s Marinom Tucaković otkad se razbolela?

Posetila sam je jednom prilikom u bolnici. Doktor sa onkologije koji ju je operisao mi je rekao da mi je tu koleginica. Pitala sam da li mogu da je posetim, a ona mi je poručila preko njega da dođem sutradan. Otišla sam i jedino je mene primila u posetu. Ona je sve i svašta prošla, to sve ostavlja posledice. Dobro je da je živa s obzirom na to šta je sve proživela, a nije obraćala pažnju na to šta se njoj dešava. Rekla mi je da sam joj unela pozitivnu energiju. Skoro sam se čula s Futom, jer planiram da izdam pesmu za festival na RTS-u.

Dok nema nastupa, da li treniraš?

Svakog dana idem u teretanu od početka korone, a vežbam i kod kuće.

Koliko sklekova možeš da uradiš?

Uradim20-30 u nekoliko serija.

Planirala si i koncert povodom 20 godina karijere. Hoće li ga biti?

Planirala jesam, čula sam se i s Banetom Obradovićem, ali to sada ne bih mogla. Morala bih da nađem sponzora, a to je sada teško i mnogo većim zvezdama. Pre korone sam svašta planirala. Htela sam da se preselimo i uzmemo kuću, ali ni prodaja nekretnina ne ide.

Planiraš li da uradiš neku estetsku operaciju?
– Ne, ja čak ne idem ni kod kozmetičara jer sam shvatila da za tim nema potrebe. Kad vidim na šta liče moje koleginice, kao da su ih izujedale pčele, deluju mi neprirodno.

Da napravimo kratak skener”. Ko je najveća zvezda u Srbiji?

Čola.

Koja je najzgodnija pevačica?

Ima toliko zgodnih devojaka, ali skoro svaka je imala neke estetske intervencije na licu. Ne mogu da verujem da devojke sa 20 godina “urade” sve, od usta, jagodica, preko zatezanja lica, do zuba. Ne liče na sebe više. Glumica Ivana Dudić mi je oličenje lepote, a ima i seksepil i bezobrazluk. Lena Kovačević mi je isto lepa.

Da li bi svojoj ćerki dozvolila da menja nešto na sebi sa 20 godina?

Ali ona neće imati potrebu za tom. Toliko je lepa. Nije što je moja, ali i drugi joj to govore.

Koja priča je ostavila najveći utisak na tebe u ovoj godini?

Priča o Anabeli Atijas. Ne mogu da verujem da je toliko osuđuju, ona je ipak majka.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike