Zorici Brunclik malo je falilo da završi dva fakulteta i bude najobrazovanija pevačica na estradi

30.12.2020

21:07 >> 22:10

0

Autor: N. Lisinac

Pevačica je oduvek brinula o ličnom obrazovanju

Zorici Brunclik malo je falilo da završi dva fakulteta i bude najobrazovanija pevačica na estradi
Copyright

Pevačica Zorica Brunclik decenijama je na muzičkoj javnoj sceni.  No, malo ko zna da joj je malo falilo da završi čak dva fakulteta.

Pročitajte još

Naime, Zorica uživa u srećnom braku sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišom, ali je oduvek osim o porodici, brinula i o ličnom dostignućima i obrazovanju.

Zorica je završila Ekonomski fakultet u Nišu, studirala je i prava, ali te studije ipak nije privela kraju.

A, titulu najobrazovanija među estradnim pevačicama je ipak odnela Neda Ukraden, koja može da se pohvali da ima čak dve diplome. Neda je zavšila Pravni fakultet, kao i studije engleskog jezika na Filološkom fakultetu.

Antonio Ahel/ATAImages

– Kad je došlo vreme da upišem fakultet, bila sam u strašnoj dilemi. Htela sam da upišem pravo, a moji su želeli da studiram medicinu. Međutim, moje društvo je upisalo jezike, pa sam ja zbog njih odlučila da upišem engleski, a s druge strane, bila sam oduševljena anglosaksonskom književnošću, pesmama, piscima, Šekspirom pogotovo. Otac mi je govorio: “Ti ćeš po podne i uveče da budeš pevačica, a šta ćeš da radiš pre podne? Od čega ćeš da živiš?”. Bili su razočarani što nisam učila za lekara, pogotovo moja baka, koja mi je govorila: “Šta će ti engleski, možeš da odeš u Englesku i tako naučiš jezik, a ne da studiraš” – ispričala je Neda jednom prilikom.

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike