Ispovest kuma Darka Radovanovića na njegov rođendan za 24sedam: Ćerka je njegova kopija, nasledila je i muzički talenat

21.09.2020

17:09 >> 19:11

0

Pevač, kome su prognozirali sjajnu karijeru, danas bi napunio 45 godina

Ispovest kuma Darka Radovanovića na njegov rođendan za 24sedam: Ćerka je njegova kopija, nasledila je i muzički talenat
Copyright Darko Radovanović ATA Images/Antonio Ahel

Prošlo je devet teških godina za porodicu i prijatelje Darka Radovanovića, koji je stradao u udesu kod Ostružnice 11. juna 2011, a velika tuga njegove najbliže posebno obuzima na sve važne datume tokom godine. Iako ne prođe dan da ne pomisle na njega, 21. septembar je jedan od najemotivnijih – dan kada je njegov rođendan. Danas bi napunio 45 godina i imao verovatno još fascinantniju karijeru. U ispovesti za 24sedam.rs Darkov kum Milan Mitković, s kojim je pevač bio nerazdvojan, otkrio je kako podnose dane tuge u periodu kada su navikli da se smeju zajedno s njim.

Darko Radovanović sa kumom Milanom Mitkovićem/ Privatna arhiva/ Milan Mitković

– Teže mi nekad padaju rođendani, nego godišnjica kada je stradao. Rođendane smo proslavljali uvek u velikom krugu familije i prijatelja i to su momenti koji mi najviše fale. Svakog septembra danima unapred pred njegov rođendan intenzivno mislim na njega. Najteže od svega je što od tog kobnog dana, na svim proslavama ne mogu da poverujem da se neće i njegov lik pojaviti i da na mestima na kojima se njegove pesme pevaju, on neće doći. Znam da nisam više malo dete i da ne možemo da ga vratima, ali i na današnji dan kad odem na groblje i pogledam u njegovu sliku ne shvatam da je danas trebalo da napuni 45, a da se upokojio u 36 – ispričao je Radovanovićev kum, koji je ostao u bliskom kontaktu s njegovom suprugom Majom i ćerkom Larom, koja je imala samo tri godine kada joj je tata tragično preminuo. Darkova naslednica, dodaje Milan, ista je otac likom, ali i talentom – ide u muzičku školu i svira klavir.

– Tamnoputa je kao Darko, veoma liče. Talentovana je za muziku, a u školi je odličan đak – objašnjava nam Mitković i dodaje da bi njegov kum bio veoma ponosan na Laru.

– Ona je njegova kopija sto odsto. Biću joj podrška i kad se opredeli koju muziku želi. Ima predivan glas, ali tek joj je 12 godina, pa ima i vremena. Ne želim da ide još ni na kakva takmičenja, ima majčinu i moju podršku svakako – s nežnošću ističe Radovanovićev kum. Na pitanje da li je on taj koji pokušava da joj nadomesti očevu figuru, kaže da Darkova ćerka ima mnogo poverenja u njega.

Darko Radovanović/ ATAImages/ Antonio Ahel

– Kad nas dvoje razgovaramo, nikad ne pričamo o njenom tati. To se dešava možda jedanput ili dvaput godišnje, da me pita “kume, šta se dešavalo tad i tad”. Da li je to zatišje u njenom srcu ili je još mala, ne znam. Ali, kako sazreva, sve više ima pitanja i potpitanja na koja ja ostajem bez teksta. Gde je pevao, šta je tata radio, kako smo se družili, to su stavri koje je interesuju. Sada su informacije već i njoj dostupne, ali je činjenica da samo može najlepše uspomene da pročita o njemu, nijednu ružnu – zaključio je Milan, koji je kao i svake godine na ovaj datum sa najbližom Darkovom porodicom izašao na groblje.

Podsetimo, Radovanović je 2011. stradao u saobraćajnoj nesreći zajedno sa svojim menadžerom Aleksandrom Miloševićem, u blizini Ostružničkog mosta kod Beograda. Svi su mu prognozirali sjajnu karijeru, a pesme koje je snimio postale su veliki hitovi – “Ako je do mene”, “Dukat”, “E, moja ti”, “Sanjam te”, “Da mi je al nije” i druge.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike