Slaviša Vujić se godinama borio sa alkoholizmom, a smrt supruge ga je promenila: Vratim se kući posle dva meseca, dete me ne prepozna!

17.04.2023

16:57

0

Pevač otvorio dušu o neprijatnostima koje je priređivao porodici

Slaviša Vujić se godinama borio sa alkoholizmom, a smrt supruge ga je promenila: Vratim se kući posle dva meseca, dete me ne prepozna!
Slaviša Vujić - Copyright Printscreen ,,Puls Srbije"

Iako javnost nije toliko upoznata sa njegovim likom, svi znaju i rado zapevaju vanvremenske hitove folkera Slaviše Vujića.

Svojim prepoznatljivim glasom i neodoljivim šarmom, godinama je pobrao brojne simpatije naroda, a ostavio je neizbrisiv trag u istoriji narodne muzike. Uvek je ostao profesinalac koji je bio dosledan svom poslu, međutim, privatno je imao neslave momente.

Slaviša je sada gostujući u jednoj emisiji otvorio dušu u privatnom životu i periodu kada je koristio alkohol u prekomernim količinama.

Printscreen ,,Puls Srbije"
Slaviša Vujić

Ženi se nije javljao po dva meseca

Dešavalo se i da se nakon burne noći ne vrati kući, zbog čega je žena brinu, a loša faza je trajala godinama.

- Pio sam duže vreme, ali nisam to radio kada radim. Nakon svirke sam pio, nisam dolazio kući po četiri-pet dana. Bilo me je svuda, a kada dođem kući, pokojna žena me uvek pitala da li sam živ i zdrav. Dešavalo se da odem u Nemačku, i javim joj se tek posle dva meseca. Ta faza je trajala malo duže, reč je o godinama. Možda sam i karijeru uz alkohol lakše podneo. Kada se dese neke stvari, kada si popularan, teško je sve to ispratiti i izdržati. Bilo je drugo vreme, a sada je tek katastrofa, sada svi snimaju šta god da se desi - priča Slaviša.

Smrt supruge ga je promenila

Pevač je život promenio iz korena, a ovom prilikom je otkrio šta je bila inicijalna kapisla da ostavi alkohol.

- Dobio sam sina, potom i drugog. Dešavalo se da odem u Nemačku, nema me dva meseca, vratim se kući i dete gleda da li sam ja tata. Više nisam takav, a nisam ni mlad. Pre 12 godina mi je žena preminula, tada sam rekao sebi da sam do tada bio ono što jesam, pa sam se promenio. Sada su deca već momci i tako. Što se pevanja tiče, lepše je kad si trezan - priznaje folker u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

Printscreen ,,Puls Srbije"
Slaviša Vujić

Pesma "Junaci sa Košara"

Zbog svog hita "Junaci sa Košara" Vujić se proslavio širom Balkana, a pesma je posvećena junacima sa Košara gde se u toku ratnih sukoba na Balkanu od 1998. do 1999. godine odigrala velika bitka između Vojske Jugoslavije i OVK.

Inače, Slaviša je rodom sa Kosova i Metohije, tačnije iz sela Vrbovac koje se nalazi u opštini Vitina, te nije ni čudno što ju je upravo on otpevao.

Pesma govori o teškim trenucima kroz koje su vojnici prolazili boreći se za slobodu svoje zemlje, a istovremeno izražava poštovanje i zahvalnost prema tim herojima. Kompozicija nosi snažnu emotivnu poruku, a Slavišin izvođački stil, karakterističan za narodnu i folk muziku, dodatno naglašava dubinu osećaja koje prenosi tekst.

Postala je jedna od najpopularnijih pesama u Srbiji i regionu, a njeni stihovi i danas podstiču osećaj ponosa i poštovanja prema herojima koji su se borili za slobodu svoje zemlje.

Printscreen ,,Puls Srbije"
Slaviša Vujić

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike