Haris Džinović priznao: Da sada imam 15 godina, slušao bih starije i ne bih bežao sa časova!

27.09.2020

10:02 >> 11:10

0

Autor: M. Gudžulić

Izvor: K1

Pevač je otkrio šta zamera sebi, kako se slaže sa suprugom Melinom, zašto je prefekcionista, ali i odličan kuvar

Haris Džinović priznao: Da sada imam 15 godina, slušao bih starije i ne bih bežao sa časova!
Haris Džinović ATAimages/Antonio Ahel

Harisa Džinovića od početka karijere bije glas da je ,,težak”, a sada je pevač i sam to priznao, ali i objasnio zašto nije namćor. U intervjuu koji je dao za TV K1, popularni pevač, koji je nedavno proslavio 69. rođendan, izneo je još neke detalje o sebi, ali i o supruzi Melini , te otkrio šta bi danas savetovao Harisu od 15 godina.

-Pre svega, taj Haris se ne bi ponašao tako, ne bi bio drčan, to tako ljudi vide, a ja to nisam video. Ne bi bio svojeglav, slušao bi starije koji ga usmeravaju. Bio bi bolji učenik, jer sam bežao sa časova pa su me izbacili iz gimnazije dva puta. Mali Haris je bio neozbiljan, a moraš da imaš disciplinu i da radiš, nije to samo, bog mi dao glas i ja ću da pevam. Moraš da radiš konstantno- rekao je Haris u emisiji “Ko sam tebi i šta sam sebi”, a ovako je obrazložio svoju zahtevnost:

-Jesam zahtevan, hoću da mi sve bude potaman, ali je velika razlika između zahtevnog čoveka i namćora, jer ovo drugo ima negativnu konotaciju. Sećam se kad je Melina prvi put došla kod mene u Pariz i otvorila ormar, odmah me je pitala s kim ti živiš ovde, nemoguće da ovde ne živi neka žena ili da ne dolazi da ti sprema, ja reko, živim skroz sam. Kod mene je sve poređano po redu, svaka majica, košulja, pantalone, sve pod konac, jer jesam perfekcionista.

Džinović je posebno sklon perfekcionizmu u muzici, ali za to, kaže, ima jake razloge.

-Nisam nežan u saopštavanju kad neko pogrešno svira. Recimo, desi se da mi bend jedan koncert svira fantastično, a drugi ispod svog nivoa, pa se vade na instrumente. To publika ne čuje, ali ja tačno znam kada neko odsvira nešto koliko je zainteresovan da to svira. Sve je stvar koncentracije, i nije da ne opraštam greške, samo ih ne priznajem. Muzika ti ne dozvoljava da grešis, a ne ja. I meni se desi da pogrešim i to me silno iznervira. U muzici moraš da budeš perfektan, jer ona ne priznaje ni jednu grešku, i iz nje sam preneo to u svoj život.
Pevač se osvrnuo i na odnos sa suprugom:

Melina Džinović ATAimages/Antonio Ahel

-Svaka žena na svetu ima ambiciju da promeni čoveka, ali to je nemoguće, možda do nekih 5 odsto može da se pomeri u nekim aspektima, ali suštinski ne. Svaki čovek ima svoj kod i tu nema mnogo odstupanja. Žene misle najbolje i to im je neki instinkt da pokušaju da te promene, ali uvek se može naći kompomis i to je promena. Moraš povući ručnu. Ja ne živim sam, već sa ženom i dvoje dece i onda moraš da se prilagodiš i da nekad napraviš nešto što odgovara drugom, a nauštrb svoje zone komfora – rekao je folker, pohvalivši se da uživa u spremanju raznih kulinarskih specijaliteta za porodicu i prijatelje.

-Isto sam kvalitetan kuvar koliko pevač. Ne kuvam baš svakog dana jer deca danas sama sebi kuvaju. Postoje jela koja Melina bolje napravi od mene, ali kad smo se upoznali, nije znala ni jaje da spremi. To nije moja zasluga, već njena, ona se angažovala i naučila šta ju je zanimalo. Kod kuvanja je najbitnije da to voliš, jer recimo, bacio sam šerpi raznoraznih jela dok nisam naučio pravu meru, jer ili je preslano ili zagori. A sad je to lak posao – zaključio je Džinović.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti