Poruka Milana Marića sa PZE23 o kojoj se priča: Žestoko osudimo nasilje, a živela ljubav! (VIDEO)

02.03.2023

19:55

0

Glumac se tokom šoua dotakao i veoma ozbiljnih tema

Poruka Milana Marića sa PZE23 o kojoj se priča: Žestoko osudimo nasilje, a živela ljubav! (VIDEO)
Dragana Kosjerina i Milan Marić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Glumac Milan Marić dobro se pokazao u ulozi voditelja, rame uz rame s Draganom Kosjerinom tokom „Pesme za Evroviziju '23". Još za vreme prve polufinalne večeri našao se među glavnim temama događaja na kom se bira predstavnik Srbije na „Evroviziji", koja se ove godine organizuje u Liverpulu.

Tako je, između ostalog, bilo i zbog kratkog a moćnog govora koji je održao, dotakavši se ozbiljnijih tema koje u poslednje vreme ponovo ispunjavaju novinske stupce. Nasilje je oštro osudio, a pozvao na toleranciju istakavši:

- Svedoci smo svakodnevnog nasilja, kako u svetu tako i kod nas. Verbalno, psihičko, fizičko nasilje nad ženama, nad decom, nad starcima, nad LGBT populacijom, nad svima koji su drugačiji. Na ovu temu ne smemo zatvarati oči jer se nasilje našom tišinom hrani, i kada se događa nekom drugom i negde daleko, pitanje je dana kada će doći na naša vrata.

Tu se, međutim, nije i zaustavljao.

- Danas smo potrebni jedni drugima, da se borimo za dobro u nama, da razumemo jedni druge, da praštamo jedni drugima, da volimo jedni druge, da prepoznajemo ljudskost i poštujemo različitost. Nikada se ne zna koje će seme bačeno u zemlju izrasti u najlepši cvet. Zato budimo blagi jedni prema drugima, a žestoko u osudi nasilja. Živela ljubav - naglasio je Marić u uživo prenosu šoua na RTS, kom i inače nije strano da iznosi svoje stavove i onlajn.

 

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike