Šabanov kum sedeo satima na pevačevom grobu, a sad progovorio o odšteti: Bez suza ne mogu ništa reći, neću ono što mi nude

20.02.2023 | 07:30

Autor: Nevena Mijušković, Danica Božović

Stojadinović je ispričao da je Mirsadova supruga uložila žalbu povodom presude, te da će slučaj ići do Vrhovnog suda

Copyright ATAImages/ Antonio Ahel Privatna arhiva/Slobodan Bobi Stojadinović

U petak, 17. februara, održan je četvorogodišnji pomen u čast kralju narodne muzike Šabanu Šauliću. Pomenu su prisustvovali njegovi najbliži članovi porodice, prijatelji i kolege, ali i svi njegovi poštovaoci lika i dela. 

Šaulićev kum, Slobodan Bobi Stojadinović, jedini koji je preživeo kobnu nesreću u kojoj je Šaban poginuo, iz Beča je došao i posetio pevačev grob. Bez obzira na to što se kreće otežano uz pomoć štaka posle udesa, to ga nije sprečilo da provede izvesno vreme na Šaulićevom grobu.

Kao i svake godine sam, kada nema drugih. On je 17, ali i 18. februara izlazio na groblje kako bi Šabanu zapalio sveću, ali i prisetio se starih dobrih vremena koje je proveo sa svojim prijateljem.  POGLEDAJ GALERIJU

 

Tuga i bol za preminulim Šabanom i Mirsadom Kerićem, koji je neposredno posle Šaulića preminuo, od posledica udesa, ne jenjava, a Turčin Alsin Levent koji je odgovoran za izazvanu nesreću, osuđen je na tri godine i tri meseca. Porodica je ogorčena zbog ove presude, a u izjavi za 24sedam Bobi Stojadinović je otkrio kako se odvija situacija sa presudom, ima li pomaka, ali i kakva je procedura za osiguranje. 

- Žalio se ovaj Turčin (Alsin Levent). Smanjili su mu tri meseca, pa se on ponovo žalio, ali mu nisu to uvažili. Ostalo je za sada tako, ali Mirsadova supruga se žalila, pa će žalba ići na Vrhovni sud. Što se mene tiče, ja čekam da rešim sve sa osiguranjem. Još uvek nema ništa. Stanje sve teže i teže. Ništa nabolje. Tako da... bez suza vam ništa više ne mogu reći - rekao je Stojadinović, a na pitanje da li mu je isplaćena odšteta, kaže: 

- Porodici Šaulić je isplaćeno, meni nije, jer ja neću to što mi nude - kazao je kratko Bobi.

Privatna arhiva/Bobi Stojadinovic
Bobi Stojadinović, Šaban Šaulić, Mirsad Kerić

 

Inače, Šabanova udovica, Gordana Šaulić je od austrijske osiguravajuće kompanije 2020. godine dobila 200.000 evra jer je Šaban kod njih više od deceniju uplaćivao novac za slučaj nesreće ili povrede.

Od tog novca, kako su mediji pisali, Goca je vratila deo duga koji je nastao jer je unapred uzimala novac za Šaulićeve nastupe, a reč je o sumi od blizu 250.000 evra.

ATAImages/ Antonio Ahel
Gordana i Šaban Šaulić

 

Podsetimo, teška saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubili Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, dogodila se 17. februara u okolini Bilefelda, na putu ka Dortmundu, blizu mesta Gitersloh.

Vozilo kojim je upravljao Alsin Levent se zabio u “seat ibicu” u kome je i Šaulić bio sa svojim saradnicima. Lekari su odmah ukazali pomoć pevaču i pokušali da mu spasu život, ali je kralj narodne muzike podlegao povredama zadobijenih u nesreći, dok se Kerić nekoliko dana borio za život, a zatim i on preminuo.

Bonus video: 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam