"Kebin i moj slučaj završio je u knjizi Pravnog fakulteta!" Ljiljana se bez advokata izborila za dokazivanje očinstva u Strazburu!

10.02.2023

21:28

3

Otkrila detalje sudskog spora i način na koji je pevač pretio, ne samo njoj, već i sudijama

"Kebin i moj slučaj završio je u knjizi Pravnog fakulteta!" Ljiljana se bez advokata izborila za dokazivanje očinstva u Strazburu!
Ljiljana Jevremović i Dragan Kojić Keba - Copyright Printscreen/TV Happy/ATA Images/Antonio Anhel/Pixabay

Testopisac Ljiljana Jevremović rešila je da ogoli dušu i progovori o odluci da sama bez advokata tuži našu državu u Strazburu, kako bi dokazala da je pevač Dragan Kojić Keba otac njene ćerke Ine.

Ljiljana je već pričala o torturi i agoniji kroz koju je prolazila kada se njena ćerka Ina borila za životm neposredno nakon rođenja. Kako je istakla, u najtežim životnim momentima je trpela torturu i maltretiranje Kebine izabranice Olje Kojić, od koje se pevač razveo pre osam godina.

Keba i Olja i dalje žive u zajednici pod istim krovom na Bežanijskoj kosi. Pevač je pre razvoda svu imovinu preveo na Olju, a potom je sud doneo odluku da alimentacija za vanbračnu ćerku Inu iznosi 150 evra.

Printscreen/TV Happy
Ljiljana Jevremović

Ljiljana ističe da se plašila da će Keba da joj uzme ćerku, nakon čega dolazi do saznanja da on uopšte neće da je prizna. Nakon utvrđivanja očinstva sud treba da odredi roditelja koji će biti zadužen za izdržavanje, a Keba je u tom trenutku živeo boljim standardom života.

- Država se tu mnogo ogrešila o moju ćerku jer ona nikada nije živela standardom kojim živi njen otac. Ja sam na sudu bila zeznut igrač, proučila sam sve zakone. Kada sam mogla da dam 40 ispita na Poljoprivrednom fakultetu, kažem sebi ‘možeš da proučiš i zakon’, i odem na Pravni fakultet, uzmem sve knjige i proučim sve, vidim rupe tamo gde ih niko ne vidi, meni je obraz bio ukaljan - počela je Ljiljana.

Ljiljana je odlučila da se obrati Evropskom sudu u Strazburu, jer nije zadovoljna kako je tekao sudski proces koji se u Srbiji odužio. Uzela je stvar u svoje ruke i u martu 2004. godine tužila državu, koja se tada zvala Srbija i Crna Gora.

ATAImages/ Antonio Ahel/Printscreen/Novo jutro
Ljiljana Jevremović i Dragan Kojić Keba

- Odlučila sam da tužim državu i to sama, bez advokata, i dobila sam prioritet lično od predsednika suda u Strazburu. Strazbur je nadgledao spor i nije mogao da kaže ‘napišite da je on otac’, Strazbur je samo mogao da kaže ‘vreme je da se proces završi’, nije bitno kako. Zbog svih mogućih i konkretnih dokaza naš sud nije mogao da odluči da on nije Inin otac, i tako je proces završen. Odštetu sam naplatila šest hiljada evra, to sve stoji na portalu pomenutog suda za ljudska prava, međutim to nije platio ni Keba ni sudije, nego građani, samim tim se ja i dalje ljutim jer ne znam zašto je on i dalje javna ličnost i kako njegova reč može da ima težinu - poručila je Ljiljana.

Jevremovićeva je ovom prilikom otkrila i zašto je svojevremeno angažovala ukupno 13 advokata. Nakon što je sud utvrdio očinstvo, promenjena je sudska praksa u našoj zemlji. Zakon o utvrđivanju očinstva nije promenjen, ali sudska praksa je iznad zakona. Njihov slučaj je završio i na Pravnom fakultetu u knjizi "Porodično pravo".

U medijima se dosta pisalo da je Dragan Kojić Keba povezan sa bugarskom mafijom, a Ljiljana tvrdi da pevač nije pretio samo njoj, nego i sudijama.

Printscreen/YouTube/Novo jutro
Ljiljana Jevremović

- Što se tiče bugarske mafije, izašao je članak i čuvam ga i dalje, pod nazivom ‘Keba se pomirio sa bugarskom mafijom’. To je izašlo u novinama i ja sam to sačuvala kao i sve članke koje čuvam i dođemo mi na suđenje, i sada sudija svakome daje podnesak, jedan ide sudiji, jedan njima, i jedan primerak meni. Ja dobijem svoj primerak i onako ofrlje ga pročitam i vidim o čemu se radi, a u sudskom podnesku ima list više i sudija vadi list, gleda i kaže ‘nije bilo potreba za onim’. To je bio onaj list iz članka i poruka sudiji – ‘nemoj da me odrapiš za alimentaciju inače će tebe da stignu ovi sa kojima sam se pomirio’, ja to tako tumačim i Keba, onako ljigavo i odvratno, kaže da je to slučajno završilo tu. Ja njega žalim što je propustio da gleda kako njegova krv odrasta i raduje se. Samo tražim mir i što više tražim mir, to sam sve dalje od tih mirnih voda - ispričala je Ljiljana za Novu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Dragan Kojić Keba

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike