Kako je Miloš Biković završio na ratištu u Nagorno-Karabahu?

30.09.2020

17:40 >> 21:06

0

Iako je od Nagorno-Karabaha udaljena oko 3.000 kilometara, pronađen je put da se Srbija uvuče u još jedan konflikt s kojim, suštinski, nema nikakve veze

Kako je Miloš Biković završio na ratištu u Nagorno-Karabahu?
Copyright Foto: Promo

Naš popularni glumac Miloš Biković je “završio” na ratištu u Nagorno-Karabahu. Pod oznakom hitno mediji su pre dva dana obajvili ovu vest. Međutim, istina je daleko od stvarnosti…Biković snima reklamu, nastavak filma “Južni vetar” i predstavu dok njegova fotografija “opseda” Tviter. Ispostavilo se da je „vojnik“, kog su prepoznali kao Aleksu Đurića, zapravo Miloš Biković. Sporne slike na Tviteru više nema, ali iza nje je ostao trag – perfidnih provokacija.

Iako je od Nagorno-Karabaha udaljena oko 3.000 kilometara, pronađen je put da se Srbija uvuče u još jedan konflikt s kojim, suštinski, nema nikakve veze. Dok rat između Jermenije i Azerbejdžana na istoku besni, turski portali objavljuju prisustvo srpskog „vojnika“ na bojnom polju. S tim što nije u pitanju vojnik, već glumac i to niko drugi do Miloš Biković.

Programski direktor „Demostata“ Zoran Panović za Sputnjik kaže da je Biković postao vrlo prepoznatljiv po ulogama u filmovima koji imaju ratnu tematiku, poput „Balkanske međe“.

Uzimajući taj film kao primer, Panović smatra da je Bikovićeva uloga značajno poistovećena s rusko-srpskim prijateljstvom, da je postala personifikacija političkih odnosa dveju zemalja.

„Zbog toga je pogodna za manipulaciju u određenim kontekstima koji, u suštini, nisu vezani za Srbiju i za kontekste srpsko-albanskih ratova i problema, koji su tematika rusko-srpskog filma u kome glumi Biković“, objašnjava Panović i dodaje da je Biković vrlo elegantno odreagovao na „falsifikat određenog konteksta“.

On je ukazao na to da priča sadrži i političke dimenzije vezane za našu zemlju, jer smatra da Srbija ima značajne simboličke veze s ratom između Jermenije i Azerbejdžana.

„Prvo, Srbija stalno mora da se pravda da li je njeno oružje u Nagorno-Karabahu ili nije. Drugo, imamo šizofrenu situaciju. S jedne strane, kada treba da se naglasi teška sudbina Srba, uvek se pominju Jermeni, genocid nad njima i slična istorijska sudbina. S druge strane, imamo odlične odnose s Azerbejdžanom“, ističe Panović.

Podsetimo, od nedelje 27. septembra u nepriznatoj republici Nagorno-Karabah bukti rat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike