Sultan od Bruneja je oženio novinarku, a onda je ostavio bez ičega: Rodila mu je dvoje dece koje joj je zabranio da viđa, a ovako danas živi

02.02.2023 | 19:05

Autor: Nemanja Vujčić

Na decu misli svakodnevno i to pokazuje na društvenim mrežama

Copyright Profimedia

Sultan od Bruneja se nalazi na tronu parlamentarne monarhije od 1967. godine, a njegovo bogatstvo procenjeno je na 35 milijardi dolara.

O bogatstvu mu se pričalo i pisalo naširoko, a njegov privatan život nije ništa manje ekstravagantan. 

On se u mladosti oženio svojom rođakom, a ubrzo i drugom ženom, bivšom stujardesom. Taj brak nije potrajao, pa je ona napustila palatu, a nekoliko godina kasnije se sultan zaljubio u novinarku Azrinaz Mazhar Hakim

Ona je od njega mlađa čak 33 godine, ali sultan za to nije mario. S druge strane, nije želeo ni da se razvede od prve supruge koju je voleo.

Profimedia
Sultan od Bruneja

Iako je on mogao da ima više žena, novinarka je pristala da bude druga, a venčanje je održano u tajnosti. U to vreme ona je imala 25 godina, a on nepunih 60.

Međutim, javnost je u nekom trenutku počela da primećuje da ona uopšte ne deluje srećno. 

Sultan se sa obe žene pojavljivao na događajima, što je nekima delovalo čudno, a Azrinaz je delovala i te kako tužno, što je pripisivano tome da deli muža sa drugom ženom.

Rodila je sina i ćerku - princa Abdula i princezu Amiru. 

Azrinaz je živela u palati, a 2010. godine, potpuno iznenada, sultan je objavio da se razvode. Sumnjalo se da je za to zaslužna njegova prva žena, koja bi u tom trenutku ostala i jedina.

Nažalost, ona je morala i od dece da se oprosti, jer je sultan odlučio da oni ostanu u palati i da uživaju privilegije koju ima njihova porodica. Princ je tada imao četiri, a princeza dve godine.

Posle razvoda se godinama ništa nije znalo o lepoj novinarki. Međutim, 2018. godine se saznalo da se ona udaje za dugogodišnjeg prijatelja, koji je čovek iz naroda kojem je rodila dve ćerke. 

Svoju decu sa sultanom nije zaboravila, a redovno im čestita rođendane preko Instagrama, u nadi da će joj oni oprostiti što nije bila sa njima.

Bogatstvo sultana od Bruneja

Paduka Seri Baginda Sultan Hadži Hasanal Bolkijah Mu'izadin Vadaulah - ovo je puno ime sultana od Bruneja, koji je poznat po tome da voli da se razbacuje novcem.

Važi za najbogatijeg vladara na svetu, u svom posedu ima vilu sa više od 1.700 soba, zatim je vlasnik palate najveće na svetu, "Istana Nurul Iman", koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

Pred toga poseduje kolekciju luksuznih automobila, preko 7.000 njih! Između ostalog, tu se nalaze 365 Ferarija, 275 Lamborginija, 258 Aston Martina, 172 Bugatija, 230 Poršea, 350 Bentlija, 600 Rol Rojsova, 440 Mercedesa, 265 Audija, 237 Jaguara i drugi! Njegov pozlaćeni Rols Rojs se vozi u posebnim prilikama.

Na kraju, zanimljivo je da sultan za šišanje troši 20.000 dolara - to vam je dokaz koliko je on imućan.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam