Trauma Dejana Cukića: Saobraćajka na putu do Skoplja ostaće mu urezana u sećanju

02.10.2020

06:17 >> 07:07

0

Dejan Cukić svojevremeno je, pripremajući se jedno za poslovno putovanje, već po kupljenoj avionskoj karti znao da mu neće sve ići baš glatko

Trauma Dejana Cukića: Saobraćajka na putu do Skoplja ostaće mu urezana u sećanju
Copyright Dejan Cukić Printscreen RTS

Dejan Cukić je u iskrenoj ispovesti 1989. godine otkrio da je silom prilika avionsko sedište morao da zameni za automobilsko, a na tom putu zadesila ga je saobraćajka zbog koje je u jednom trenutku počeo i da halucinira.

– Trebalo je da moja ploča bude predstavljena u Skoplju i da tamo odem sam. Već sam bio kupio avionsku kartu. Dan uoči polaska pozovu me iz Radio-televizije Beograd da učestvujem u emisiji „Da pitamo zajedno”, povodom „Gitarijade” u Zaječaru. I čim su u startu planovi počeli da se mrse, znao sam da će se mrsiti i dalje – naglasio je on u razgovoru za „Sabor“.

– Na primer, otkažem avionsku kartu i ostanem da obavim posao. Pošto sam imao samo dan vremena, krenem svojim autom, jer sam jedino tako mogao da stignem u Skoplje koje i nije tako blizu. Kad, negde na pola puta, poče da me hvata umor. Ugledavši iznenada prizor ispred sebe, bukvalno nisam znao gde se nalazim. Jedan auto je leteo pravo na drvo, a onda se začuo stravičan tresak. Zaskočio sam i stao. To što sam potom video zamaglilo mi je um. Bilo ih je troje u autu – muž, žena i devojčica. Turci. Čovek mi je nešto govorio na turskom, a onda je naišao još jedan auto koji je stao. Svi ostali su samo prolazili – nastavio je Dejan.

– Zaboravio sam kuda sam pošao, jer sam morao da pomognem unesrećenim ljudima. Pošto je moj auto bio pogodniji, odvezao sam ih sve troje u najbližu bolnicu. Devojčicu sam izneo na rukama. To sam teško doživeo – priznao je Cukić.

– Nastavio sam za Skoplje. Bio je već pao mrak kad sam mu se približio. Grad je sjajio, a ja sam osećao stravičan umor i kako mi se muti u glavi. Onda mi se desilo nešto što se nikad pre toga i posle toga nije desilo – počeo sam da haluciniram. Mešale su se slike izlomljenog auta, žene, rana, devojčice na mojim rukama u krvi… Trgao sam se i nekako uspeo da sasvim usporim. Na promociju sam stigao – u trenutku kad je trebalo da počne – zaključio je on.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Cukic & Spori Ritam (@dejancukicofficial) on Jul 28, 2019 at 12:22pm PDT

Inače, Dejan je svojevremeno toliko divljao po sceni, da je kroz više njih čak i propao!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike