Kandidatkinja „Nikad nije kasno“ zaveštala organe: Želim i posle smrti da budem korisna

12.12.2022 | 18:18

Lidija Domazet bez obzira na svoje zdravstveno stanje, želi da pomaže drugima

Copyright Printscreen Faceboo/Lidija Domazet

Lidija Domazet, kandidatkinja popularnog muzičkog šou programa „Nikad nije kasno“ uvek je na sceni odavala utisak samouverene žene, a niko nije znao sa kakvim zdravstvenim problemima se suočava.

O tome je tek progovorila po završetku takmičenja i otkrila da boluje od hipertireoze - poremećaja funkcije štitne žlezde. Zbog ovoga se naglo ugojila, a onda su nastali i srčani problemi.

No, uprkos lošem zdravstvenom stanju, Lidija je zaveštala organe, a ova njena odluka se nije dopala članovima njene porodice.

Printscreen Faceboo/Lidija Domazet
Lidija Domazet

 

Lidija je sad na društvenim mrežama otkrila da uprkos ponovnom odlasku u bolnicu, ne gubi snagu i volju da radi ono što želi, a to uključuje i muziku kojoj je posvećena 24 sata.

- Zove me pre neki dan moja doktorka Rada koja me operisala pre par godina, čula je da sam zbog srčanih problema nedavno opet bila u bolnici i pita zabrinuto ‘Pa, šta bi?. Ja rekoh ‘Bila malo na servisu! Tada sam joj rekla: ‘Uzela sam pre 5-6 godina na VMA donorsku karticu, želeći da i u smrti budem korisna i održala predavanje mojima zašto želim da doniram organe, ali kako je krenulo, malo će toga ostati za doniranje. Ti si mi povadila sve ono žensko što postoji, štitna zlezda i hašimoto me je*u već godinama, sad mi popraviše srce’. Doktorka u smehu odgovara ‘Ne boj se, ostaće nešto, neki bubreg’ - priseća se Lidija razgovora sa doktorkom. 

Pre dve godine Lidija je zbog bolesti završila u bolnici, kada se i oglasila i otkrila kroz kakvu torturu, osim fizičke prolazi.

- Nikad ne sudite ni o kome jer ne znate sve okolnosti! Danas je jedan od mojih nepoznatih prijatelja na Fesjbuku lajkovao moju fotografiju, nastalu pre nepunih 8 godina, nastalu nekako baš u vreme kad mi je dijagnostikovana hipertireoza, bolest štitne žlezde koja je sa sobom inicirala i neke ozbiljnije bolesti! Sa svim tim sam se uspešno izborila, a nije bilo lako i zapevala sam iz duše, nastojeći pobediti sve nedaće i uspela sam! Dakle, znam da je i izgled ogledalo kulture življenja, ali ne sudite prerano ni o kome - napisala je Domazet u opisu jedne od svojih starih fotografija.

Bonus video: 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam