Ko je bila Hana Stamatović: Dobila pehar od američkog predsednika, jurili je trgovci belim robljem!

04.11.2022

20:33

0

Nekadašnja učesnica "Survajvera" izgubila je bitku sa opakom bolešću, ali je njen život za divljenje

Ko je bila Hana Stamatović: Dobila pehar od američkog predsednika, jurili je trgovci belim robljem!
Copyright Printscreen/Facebook/I.M.

Hana Stamatović, nekadašnja učesnica "Survajvera", preminula je rano jutros u 36. godini, posle teške borbe sa kancerom.

Javnost je Hanu upoznala 2012. godine, kada se obrela u ovom svojevrsnom rijaliti programu. 

Kako su pisali ranije mediji, ona je imala čast da pobednički pehar nakon jedne trke dobije iz ruku bivšeg američkog predsednika Džimija Kartera.

- Ceo život se aktivno bavim atletikom, volim ekstremne situacije, za šta je i sport donekle zaslužan, te je bilo logično da se oprobam i u ‘Survajvoru' - rekla je ona davne 2012. godine, pa dodala:

- Učešćem u "Survajvoru" imala sam višestruku korist. Ovo je sjajna prilika za svakog psihologa, posmatrala sam ljude na ostrvu iz psihološke perspektive. Bilo je vrlo zanimljivo, s obzirom na to da smo svi birani da budemo različiti, intelektualno, iz različitih socijalnih situacija. ‘Survajvor’ je vrsta socijalnog eksperimenta jer je ostrvo socijalno opustošeno, budući da nema hrane, sredstava za higijenu, nama bliskih ljudi, a s druge strane si osuđen da budeš sa ljudima koji su ti nametnuti.

Printscreen/Youtube/Sensa
Hana Stamatović

Ona je ispričala i kako se snašla kada se vratila kući, posle učešća u ovom programu.

- Kada smo se vratili iz Paname, svi smo bili potpuno izgubljeni jer na ostrvu nema zvukova, osim šuma talasa, te nam je bilo čudno da čujemo muziku, buku na ulicama. Čula su nam se obogatila i izoštrila nakon svih restrikcija.

Kao mala bavila se atletikom, a u Americi je završila srednju školu. Tada se susrela sa američkim predsednikom Džimijem Karterom.

- Ja sam u Americi završila srednju školu i trčala sam za svoju školu u državi Džordžija. Sredinom 2000. godine jednu trku je organizovao upravo Karter, koji mi je dodelio pehar kada sam pobedila. Imala sam priliku da ga upoznam i porazgovaram sa njim. On je vrlo pristupačna i topla osoba i interesovao se za stanje u Srbiji nakon bombardovanja 1999. To mi je bila posebna čast naročito što je posle toga dobio i Nobelovu nagradu za mir - ispričala je Hana.

Printscreen/Facebook/K.L.
Hana Stamatović

Zbog svog avanturističkog duha, često je dolazila i u opasne situacije.

- Moja drugarica i ja smo pre dve godine išle da upoznamo Maroko. Samo smo kupile avionsku kartu i krenule u istraživanje. Posle nekog vremena našle smo se u pustinji i shvatile da nas prate trgovci belim robljem. Bile smo prinuđene da se krijemo u podrumu jedne marokanske porodice, a u celu stvar se umešala i policija tako da smo jedva izvukle živu glavu - ispričala je Hana tada.

Sahrana Hane Stamatović obaviće se 12. novembra, na Novom groblju u Beogradu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike