Željko Joksimović optužen da je plagirao pesmu! Daniel Popović: Uzeo je moju melodiju i napravio sebi hit! (VIDEO)

31.10.2022

21:12

3

Autor: Marija Mitić

Pevač tvrdi da je još jedan bend iskoristio njegovu pesmu kao inspiraciju

Željko Joksimović optužen da je plagirao pesmu! Daniel Popović: Uzeo je moju melodiju i napravio sebi hit! (VIDEO)
Željko Joksimović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevač Milan Popović, poznatiji kao Daniel, izneo je tvrdnje u medije, da je Željko Joksimović plagirao njegovu pesmu "Što sam ti, srećo, kriv" iz 1989. te da je tako nastao njegov hit "Devojka sa polja zelenih". Ono što se zaista da primetiti jeste sličnost u refrenu u harmoniji i melodijskoj liniji, ali pesme nisu potpuno iste.

- Da se razumemo, nisam bio dovoljno prisutan u medijima, zbog toga sam i dolazio u situacije da kolege "pozajmljuju" moje pesme, a ne potpišu me kao autora. Recimo, moja pesma iz 1989. godine "Što sam ti, srećo, kriv" poslužila je kao inspiracija mom kolegi Željku Joksimoviću za "Devojku sa polja zelenih". Meni je to čast, ali voleo bih da me je potpisao kao koautora. Ispod te pesme kao autor muzike stoji potpisan on, Željko Joksimović i kada to vidim, pomislim: "Pa čekaj malo, rođo, to je moja pesma!" - kazao je Popović i otkrio da Željko nije jedini koji je plagirao njegove pesme:

- Takođe, crnogorska grupa Nou nejm i njihova evrovizijska pesma "Zauvek moja" u osnovi je moja pesma "Ja ne znam živjeti bez ljubavi" - ispričao je on. Ovim povodom se oglasio i Alibabić, koji je burno reagovao.

- To je najveća glupost koju sam čuo u životu! Kao prvo, ja i ne znam koja je ta pesma tog Daniela Popovića, to je jedna stvar, a druga stvar je to što pesma nije plagijat. Da je plagijat bilo koje pesme, ne bi mogla nikada da se pojavi na Evroviziji. Tako da je to glupost - kazao je on za Kurir i dodao:

ATAImages/Antonio Ahel
Danijel Alibabić

- On je rekao glupost, ne znam koji ti deo nije jasan u tome? To što je ispričao je čista glupost - vikao je Alibabić, piše pomenuti portal.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike