Sin mi ide na odvikavanje od video-igrica! Ispovest Ljubinke Klarić: Nisam majčinski ni porodičan tip žene

12.10.2022

09:11

0

Glumica posle Konstantina nije razmišljala o proširenju porodice

Sin mi ide na odvikavanje od video-igrica! Ispovest Ljubinke Klarić: Nisam majčinski ni porodičan tip žene
bdp_press_divlje_meso_21042021_0016 - Copyright M.M./ATAImages

 

Ljubinka Klarić je u braku sa suprugom Nebojšom Jovanovićem dobila sina Konstantina, a o daljem proširenju porodice ni ne razmišlja. 

- Kostu sam dobila kada sam imala 31 godinu. Nikad pored njega nisam želela još jedno dete. Ne znam da li će ovo da zvuči loše, ali nisam ljubitelj dece. Nisam majčinski ni porodičan tip žene. Oduvek me je frustriralo stvaranje porodice, kuvanje, da podižem decu i budem u raznim Vajber grupama sa roditeljima - kaže Ljubinka i dodaje da je njen naslednik bio veoma zahtevan kao mali: 

- Kosta je moj dragulj i sasvim mi je dovoljan. Ne znam da li bih pored njega mogla da volim drugo dete kao što volim njega. Bio je zahtevan kao beba i osećala sam se kao da sam rodila tri sina, a ne jednog. Ipak, smatram da sam dobra majka. Često majke koje nisu majčinski tip, poput mene, budu mnogo bolji roditelj od žena koje to jesu.

M.M./ATAImages
Ljubinka Klarić

Sin na odvikavanju od video-igara

Njen sin Konstantin bori se sa zavisnošću od video-igara, a glumica otkriva kako se susreće sa ovim problemom današnjice.

- Danas je teško odgajati dete. Kosta trenutno ide kod psihologa na odvikavanje od video-igrica. Provodio je više od osam sati dnevno pored kompjutera, najviše dok je bio na letnjim raspustima. Sve vreme je bio razdražljiv. Pomoću terapije je boravak ispred kompjutera sveo na dva sata i postao je drugačije dete! Veseo je, a sve njegove lepe osobine, za koje sam bila sigurna da ih ima, konačno su došle do izražaja. Šalimo se i zezamo svakog jutra i nema lepšeg osećaja od tog.

Glumica smatra da deca provode mnogo vremena ispred kompjutera jer tako beže od stvarnosti. Zato svim roditeljima koji imaju sličan problem savetuje da obavezno potraže pomoć stručnjaka.

- Igrice su posledica, a ne uzrok. Na primer, kad dete nešto što mu je potrebno ne dobija u stvarnom životu, onda pobegne u virtuelni svet. Kod Koste je uzrok za beg u svet igrica bio taj što nije imao dovoljno prijatelja, pa ih je sticao pomoću interneta. To mu je odgovaralo jer su sve neprijatne situacije rešavali tako što bi se isključili s kompjutera i otišli, dok u stvarnom životu to ne ide baš tako.

ATAImages/ Antonio Ahel
Ljubinka Klarić

 

Ljubinka je kao devojčica bila veoma stidljiva, a ne krije i da je njen sin danas takav. 

- Nisam bila baš društvena i deca me nisu prihvatala. Bila sam povučena, stidljiva, nisam znala da se snađem u određenim situacijama. Kada bi mi se neko obratio, pocrvenela bih. Deca su me zadirkivala, bila su baš nemilosrdna prema meni. Zbog toga sam imala osećaj da nigde ne pripadam i nisam ni izlazila iz kuće. Više sam bila u nekom svom unutrašnjem svetu koji je meni bio mnogo zanimljiviji od onoga što sam videla i doživljavala napolju. Često sam odlazila kod obućara Timotija jer me je mnogo voleo. Uglavnom je ćutao, lupao i lepio cipele, ponekad bi nešto progovorio sa mnom, ali sam osećala da sam tu dobrodošla i zato sam svaki dan sedela kod njega - priča Ljubinka. 

Ljubinka se rodila u Pančevu, ali je zbog očevog posla cela porodica morala da se preseli u Beograd.

Amir Hamzagic/ATAImages
Ljubinka Klarić

 

- Moj tata Mirko je bio vojno lice, stalno su se selili i pre nego što sam se rodila. Sestra Mirjana, koja je od mene starija 12 godina, rođena je u Vršcu. Odatle su se preselili u Pančevo i tamo živeli 17 godina. Tu sam se i ja rodila, a kad sam napunila dve godine, došli smo u Beograd - priča glumica, koja dodaje da je na svet došla zahvaljujući sestri:

- Mirjana je majci Nadeždi stalno govorila: "Ili ćeš da mi kupiš majmuna, ili ćeš da mi rodiš sestru". Svi su bili veoma iznenađeni kada je majka ostala u drugom stanju jer su mislili da zbog zdravstvenih problema koje je imala više ne može da zatrudni. Imala je 30 godina kada me je rodila.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages
Ljubinka Klarić

Na početku karijere koleginice su joj podmetale nogu!

- Ne volim konflikte i izbegavam ih jer su to pijačarska posla. Ali kao mlada glumica pokazivala sam zube onima koji bi mi bez ikakvog razloga stali na žulj. Poznata glumica, prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta, baš me je ugnjetavala! Kada je preterala, bila sam neprijatna, opsovala sam je i dala otkaz! Pozvala sam upravnika i rekla mu da više nikad neću kročiti u to pozorište dok je on na čelu, a tako je i bilo. Vratila sam se u BDP tek kad su oboje otišli! Tada sam odlučila da će svaki mladi glumac imati moju pomoć i podršku. Zbog toga me mlađe kolege vole.

Ceca dolazi na njene predstave

Ljubinka kaže da je ranje bila veoma bilska sa Cecom Ražnatović, družile su se i dolazila na njene predstave!

- Moja rođena sestra Mirjana je venčala Cecinu sestru Lidiju Ocokoljić, tako da smo Ceca i ja takođe kume! Jedno vreme smo se družile. Kada nije u javnosti i pred kamerama, Ceca je vrlo opuštena i zabavna. Dolazila je u pozorište da me gleda u predstavi "Sviraj to ponovo, Sem". To sam igrala sa pokojnim Markom Živićem i mnogo joj se dopalo - ispričala je Ljubinka Klarić za Hit Informer.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike