Prete mu tri godine robije: Protiv Baneta Vidakovića podignuta optužnica

15.10.2020

14:40 >> 15:38

0

Poznati glumac uhapšen je 17. jula zajedno s muškarcem M. I. (40), kada je policija u njihovom vozilu pronašla 20 grama heroina sakrivenih u medicinskoj masc

Prete mu tri godine robije: Protiv Baneta Vidakovića podignuta optužnica
Copyright ATA Images/Antoni Ahel

Protiv glumca Branka Baneta Vidakovića (61) podignuta je optužnica zbog neovlašćenog držanja droge za ličnu upotrebu.

Kako saznajemo, muškarac M. I. (40), koji je zajedno sa Vidakovićem bio uhapšen u julu ove godine sa 30 grama heroina, optužen je zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Glumcu za neovlašćeno držanje droge za sopstvenu upotrebu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine, a kako se navodi, optužnica protiv njih je predata sudu 12. avgusta.

Podsetimo, Vidaković i M.I. uhapšeni su 17. jula, kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina, koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci M. I, u trenutku kada su, kako su tada preneli mediji, seli u automobli “ford” i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heorina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike