Miloš Biković napravio prvu tetovažu: Ima jaku hrišćansku simboliku, a evo zašto se našalio na svoj račun (FOTO)

26.09.2022

06:30

1

Autor: Marija Mitić

Glumac je nedavno istetovirao drvo sa velikom krošnjom kao i geometrijske simbole

Miloš Biković napravio prvu tetovažu: Ima jaku hrišćansku simboliku, a evo zašto se našalio na svoj račun (FOTO)
Miloš Biković - Copyright Instagram printscreen/bikovic

Glumac Miloš Biković koji uporedo u Srbiji i Rusiji krupnim koracima gradi ozbiljnu karijeru, jedan je od vodećih šarmera i poželjnijih muškaraca na javnoj sceni. On često objavljuje svoje fotografije na društvenim mrežama, gde dobija pregršt komplimenata i lajkova od lepšeg pola, a posebnu pažnju privlače one sa plaže, te na kojima je glumac oskudnije odeven.

U moru takvih fotografija primetili smo da glumac ima i novu tetovažu, reklo bi se prvu, koja je velika i time prilično upadljiva, a nalazi se na predelu ramena i gornjem delu ruke. U pitanju je drvo sa raznim geometrijskim figurama, a mnogi su se zapitali šta tačno ova slika predstavlja, te koju simboliku nosi.

Kako bismo saznali o čemu je tačno reč i koju simboliku ova tetovaža ima za glumca, pozvali smo popularnog "tatto" majstora, Filipa Reljića koji nam je dao svoje profesionalno viđenje. Filip smatra da je u pitanju drvo života, koje neretko simbolizuje život, ali i porodicu.

Instagram printscreen/bikovic
Miloš Biković

- Drvo generalno predstavlja život. Uglavnom ljudi tetoviraju drvo kada hoće da simbolizuju život ili porodicu, kao i neki bitan događaj u životu. Ovde su, na Miloševoj tetovaži, dominantne tri grane, tako da je moguće da su u pitanju tri bitna događaja u njegovom životu ili tri bitne osobe, poput članova porodice. Pretpostavljam da se svakako vezuje za broj tri. Ovaj grafički momenat iza drveta je jako interesantan, kao i sama tetovaža koja je zaista lepa. Lepa je i pozicija, a geometrija je tu samo kako bi upotpunila sliku i doprinela da tetovaža ne deluje prazno. Mislim da tu nema neke veze, već je to samo momenat koji čini sklad - rekao je Filip Reljić za 24sedam.

Ukoliko je Filip u pravu, te je u pitanju drvo života, to uopšte ne čudi, s obzirom da je poznato da Miloš potiče iz veoma religiozne porodice. Takođe, tri grane ovog drveta sa velikom krošnjom možda prestavljaju baš ostale članove porodice Biković - majku, oca i brata glumca.

Miloš je prvi put pokazao svoju tetovažu fotografijom sa Maldiva, gde se našalio napisavši 

"Da li vam se dopada kako sam preuredio kupalito?" Tada je ovom šalom mnoge nasmejao, a prijatelji nisu mogli a da ne prokomentarišu njegov novi "tet".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Inače, drvo života u religiji zapravo označava drvo znanja koje povezuje Zemlju s nebom i predstavlja kartu božanskih kvaliteta. Ovaj motiv se pojavljuje u brojnim svetskim religijama i mitovima. U jevrejskoj Kabali, na primer, drvo života predstavlja božansku protkanost svega fizičkog i nebeskog.

Kod starih Slovena drvo života ili drvo svetlosti bilo je simbol života, nečega od čega je sve počelo. Stari Sloveni su verovali da nakon smrti, njihove duše odlaze u stablo i tamo prebivaju ostatak vremena. Naši preci su poštovali stabla prvenstveno jer su verovali da se u drveću nalaze duše nekih njima bliskih pokojnika, te da ih taj pokojnik štiti.

U zapadnom hrišćanstvu, drvo života je besprekorno stanje čovečanstva, slobodno od korupcije i prvobitnog greha, pre pada u greh, dok je u istočnom hrišćanstvu, drvo života Božja ljubav. 
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike