Tamara Grujić prvi put o tome zašto je napustila RTS: Imali smo probleme, nisam imala uslove da ostanem!

24.09.2022

16:16

0

Voditeljka je posle godinu dana progovorila o razlozima zašto je njena emisija prešla na Prvu televiziju

Tamara Grujić prvi put o tome zašto je napustila RTS: Imali smo probleme, nisam imala uslove da ostanem!
licnosti_od_stila_07122017_0097 - Copyright ATAImages/ A.A.

Tamara Grujić je jedno od najpoznatijih TV lica, a mnogi bi rekli i najvoljenijih. Razlog tome je što godinama, u svojoj emisiji, pomaže porodicama kojima je to najpotrebnije i obezbeđuje im, praktično, krov nad glavom. 

Njena emisija je veoma gledana, ali prošle godine je Tamara morala da preseče i donela odluku da napusti RTS i pređe na Prvu televiziju. Sada, kada je već godinu dana na "novoj adresi", otkriva da li misli da je napravila grešku što je napustila Javni servis.

ATAImages/ A.A.
Tamara Grujić

- Nisam imala uslova da ostanem na RTS. Nijedna televizija ne može da ima toliki prodat plejsment kao što mi imamo. Imali smo urednika emisije koji je nama konstantno izbacivao krupne kadrove sponzora i uopšte nismo imali slobodu po tom pitanju. Naši sponzori nisu bili zadovoljni i mi smo morali da prelomimo. I RTS-u, kao i meni je žao što smo otišli, ali sa druge strane ja u nekom smislu pripadam Prvoj zato što sam tu i počela da radim - priča Tamara i nastavlja:

- Mi na Prvoj imamo potpunu slobodu i moram da im se zahvalim do neba, jer mi ne bi postojali da nema njih. Razumem šta je kršenje zakona u elektronskim medijima ali moja emisija ne može da opstane bez sponzora koje poštujem i veoma sam im zahvalna. Ja sam samo zbog njihove slobode i ono što ja njima trebam da pružim promenila televiziju i prešla na Prvu gde imam punu slobodu.

Tamara priznaje da uživa da radi emisije na terenu, pre nego da je u studiju. No, to će morati da se promeni kada za četiri godine njena ćerka Lenka krene u školu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Tamara Grujić

- “Radnu akciju” radimo sedmu godinu u sopstvenoj produkciji pa smo izbegavali Beograd i njegovu okolinu jer su prve emisije pre deset godina, gde sam ja bila voditelj, rađene uglavnom u glavnom gradu i to je bila ogromna kritika gledalaca sa punim pravom - priča Tamara za Blic i nastavlja:

- Možda tu poslednju sezonu pred odlazak Lenke u školu budem radila emisije na teritoriji koje su najviše 100 kilometara od Beograda. Ali stvarno o tome sada ne razmišljam i nisam spremna za odgovor kako ću se snaći.

Njena ćerka Lenka i dalje je sa njom na terenu, a savladala je i neke tehnike.

- Jeste. Savladala je krečenje sa bojama i obožava keramiku. Kada keramičari “izlupaju” pločicu ona od parčića pravi mozaik i lepi na zid. Majstori je vole i imaju živaca za nju - priča voditeljka.

Printscreen Facebook/Vuk Djokovic
Tamara Grujić sa suprugom Vukom

Tamara je na kraju otkrila i za šta u svom životu ima najmanje vremena.

- Porodica mi je uvek na prvom mestu. Vuk i ja radimo zajedno a sa nama je i Lenka. Vrlo često moji roditelji uskaču da pomognu oko čuvanja. Krenu i oni sa nama na teren i malo uživaju u prirodi. Inače, strašno mi je važno da bar dva puta godišnje, sa mojim inicijalnim društvom, napravim izlete - kaže voditeljka i dodaje:

- Tamo gde boravim, pronađem dobar smeštaj i sve organizujem za njihov dolazak na nekoliko dana. Prijatelji su mi mnogo važni u životu i treba ih negovati. Priznajem da najmanje vremena imam za samopromociju. Očajne su mi društvene mreže, a ne stižem da dajem ni intervjue.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike