24sedam saznaje: Tužilaštvo izdalo nalog da se ispita poslovanje Bake Praseta

21.09.2022

13:05

3

Autor: M. Brkić

Jutjuber se sat vremena zadržao na ispitivanju

24sedam saznaje: Tužilaštvo izdalo nalog da se ispita poslovanje Bake Praseta
baka prase bogdan ilic jutju (1) - Copyright Printscreen/Youtube/Baka Prase

Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, objavio je danas da je pozvan u policiju na ispitivanje, a po prijavi Željka Mitrovića, a kako saznaje 24sedam jutjuber je sat vremena davao izjavu. Ovu informaciju potvrdili su iz Tužilaštva za visokotehnološki kriminal za 24sedam.

- Posebno tužilaštvo za VTK je povodom saznanja da je lice Bogdan Ilić putem Interneta u određenom vremenskom periodu pozivao zainteresovana lica da investiraju novac u tzv. “kripto-projekat QubitTech”, koji je predstavljao platformu za piramidalno prevarno investiranje u posebne tzv. “blokčejn digitalne tokene”, uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za VTK SBPOK MUP RS. Bogdan Ilić je policijski poziv primio u ponedeljak, 19. septembra, za pristupanje danas, 21. septembra u 10 časova, radi davanja izjave u svojstvu građanina na navedene okolnosti.

ATAImages/Amir Hamzagić
Željko Mitrović

Davanje izjave je okončano u 11 časova nakon čega je Bogdan Ilić napustio prostorije MUP. Ni jedna dodatna mera obezbeđenja prisustva nije primenjena prema navedenom licu s obzirom da se pozivu odazvao bez zadrške. O daljim javnotužilačkim odlukama u vezi ovog predmeta koji je u nadležnosti Posebnog tužilaštva za VTK, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike