Naš pevač mogao da uživa svetsku slavu! Imao je priliku da bude glavni vokal grupe Iron Maiden: Žao mi je...

20.08.2022

20:38

0

Autor: Marija Mitić

Koliko god da je želeo, Zvonko Pantović Čipi nije mogao da ode u Britaniju na kasting

Naš pevač mogao da uživa svetsku slavu! Imao je priliku da bude glavni vokal grupe Iron Maiden: Žao mi je...
osvajaci - Copyright Printscreen Youtube/ Osvajaci Rock Band

Grupa Osvajači harala je našom estradnom scenom tokom devedesetih godina, a ono po čemu su bili prepznatljivi jeste jedinstveni vokal pevača i frontmena grupe Zvona Pantovića Čipija.

Čipi je poznat po vokalu koji ima veliki raspon, te tako može da dosegne izuzetno visoke tonove, što ga je, kao i sama boja glasa, izdvajalo u masi pevača sa naše scene. Pored toga imali su i brojne hitove poput "Vino crveno", "Krv i led", "Gde da pobegnem" i druge. Ono što je malo pznato jeste da je Čipi zbog svoje jedinstvenosti čak mogao da napravi i svetsku karijeru!

Naime, Čipi je početkom devedesetih godina dobio ponudu da bude član legendarnog benda Iron Maiden. Njega su Britanci pozvali na kasting za novog pevača, budući da je njihov dotadašnji pevač Brus Dikinson otišao iz benda i otpočeo solo karijeru.

 

 

 - To je bilo 1993. godine. Nije bilo šanse da otputujem u London. Em što sam bio klinac, em što je tada situacija u Jugoslaviji bila užasna. Jedva sam s bendom mogao da odem do Grčke, a ne da dobijem vizu za Englesku - prisetio se Čipi, prenose mediji, i objasnio kako je uopšte dobio poziv za kasting za čuveni britanski bend.

- Neki fanovi su, kada su čuli da Iron Maiden traži novog pevača, poslali moje ploče i demo snimke. Dobio sam poziv od njihovog menadžmenta, želeli su da dođem. Ali ja nisam mogao da odem, jednostavno, bilo je ratno stanje, nije bilo moguće - kaže on i dodaje da mu je ponekad žao što se sve tako odigralo.

Printscreen Youtube/ Osvajaci Rock Band
Čipi

 - Bitno je da sam imao priliku. Ko zna šta bi se desilo na audiciji, možda sam mogao da uđem u uži krug, ili da ne uđem. Ali sve se dešava s razlogom i ja sam zadovoljan onim što sam postigao. Lepo je kada čuješ o sebi neki urbani mit, prija ti, naročito kada to možeš da potvrdiš i kažeš da je istina - ispričao je pevač svojevremeno za medije, dok se ipak Brus Dikinson u Iron Maiden vratio 1999. godine.

Inače, u okviru devetnaestog izdanja Beer Festa popularni rok sastav Osvajači nastupaće večeras na glavnoj bini i podsetiti publiku na dobre, stare hitove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike