Bizarne pesme naših estradnjaka: Pevaju o grobljima, evrima i ubistvima! (VIDEO)

14.08.2022

18:49

2

Na ovom spisku bi se mogli naći mnogi, ali oni koji su nabrojani prednjače

Bizarne pesme naših estradnjaka: Pevaju o grobljima, evrima i ubistvima! (VIDEO)
nastup - Copyright ATAImages/ A.A./A.H.

Brojni pevači koji traju dugi niz godina na estradnom nebu su, pre ili kasnije, napravili poneku pesmu koja se nije izdvojila kao hit, ali jeste po svom bizarnom tekstu

Oni pevaju o grobljima, novcu, ubistvima, nerođenoj deci i sve to možda i ne bi bilo tako čudno da ti tekstovi ne zvuče zaista čudno i ne izazivaju nelagodu.

Vera Matović - Imam 20 eura

Vera Matović definitivno prednjači u pesmama sa bizarnim tekstovima, ali ovog puta smo izdvojili numeru koja nosi naziv "Imam 20 eura". Ne tvrdimo da je cela pesma bizarna, ali početak svakako jeste.

Printscreen YouTube/BN Music Official
 

"Imam 20 eura, par košulja od velura, iz nasledstva jedan sat, nešto srebra i to mat! Što imam, otprilike to je, uzmi, sve je tvoje" - peva Vera i zlo ne misli.

Pored ove numere, izdvaja se i njena pesma "Pitala sam popa", koja je zapravo postala veliki hit.

Stojanka Bodiroža Ćana - Imam dokaz

Ćana je, kao i njena koleginica Vera, poznata po tome da napravi odličnu atmosferu na raznim slavljima. Ona je čak spremna i kamionom da dođe ispod šatora i mladencima zapeva jedan od svojih najvećih hitova.

Pretpostavljate, u pitanju je pesma "Imam dokaz".

"Imam dokaz da si bio sa mnom, imam dokaz za ljubavni čin. Imam dokaz, nosim ga u sebi, on se zove nerođeni sin" - glase stihovi ove evergrin numere koja bi se mogla tumačiti na više načina.

Beki Bekić - O groblje, groblje

Beki možda danas više nije toliko aktuelan i ne snima pesme, ali svakako je važio za veliku zvezdu devedesetih. Tako je snimio i duetsku pesmu sa kolegom Nešom Markovićem i "Južnim vetrom".

Na samom početku mnogima je bizaran naziv ove numere - "O groblje, groblje".

Iako bi moglo da se pretpostavi o čemu se radi, svakako je mnogima nelagodno kada pročitaju reči ove numere.

"O groblje, groblje, ti bašto šarena, u te' se seju najlepša semena. Seju se, seju, ali ne nicaju, jer ti grobari duboko kopaju".

Viki Miljković - Bež' Milane

Jedan od najvećih hitova Viki Miljković je numera "Bež' Milane", koju je snimila davne 1998. godine. Ova pesma se još može čuti na nekom narodnjačkom radiju, a nije poznato da li je Viki i dalje izvodi.

24sedam/M.G.
 

Mnoge je uvek ova pesma umela da nasmeje, a kako i ne bi, kad je tekst prilično bizaran, jer govori o tome da njen otac ne prihvata njenu ljubav.

"U selu se digla potera, rešio moj ćale da te protera. Nije važno gde, od mene što dalje, moj Milane, moje milovanje. Bež' Milane, moja ružo, ćale mi se naoruž'o. U vazduh će sve da digne, ne daj Bož da te stigne" i tako dalje...

Željko Šašić - Sviđa mi se tvoja mama

Još jedan veteran među estradnjacima je zapanjio sve kada je 2003. godine snimio pesmu "Sviđa mi se tvoja mama". 

Iz samog naslova može da se zaključi o čemu se radi u ovoj numeri, a devojci kojoj je Željko pevao sigurno nije bilo svejedno.

"Oprosti, moram da te odbijem, iako znam da mi svi zavide na tebi. Al' veruj mi, poludeću ako to budem dugo držao u sebi. Ma, nek sam proklet. Reći ću ti šta je to sa nama, sviđa mi se baš tvoja mama, reći ću ti, vidiš i sama, sviđa mi se tvoja mama."

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike