Poznata veganka Karleuša otvara manifestaciju na kojoj se pojede više od 70 tona „životinjskih leševa“: Sada su se oglasila i udruženja!

23.07.2022

06:45

3

Sebe smatra zaštitnicom životinja, a ovim potezom je razbesnela mnoge

Poznata veganka Karleuša otvara manifestaciju na kojoj se pojede više od 70 tona „životinjskih leševa“: Sada su se oglasila i udruženja!
jelena karleuša profimedia-0330991677 copy - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images/Profimedia

Pevačica Jelena Karleuša otvoriće ovogodišnju manifestaciju u Leskovicu - poznatu Roštiljijadu, a tema broj jedan o kojoj se prethodnih dana piše i polemiše, jeste kako neko ko se bori za zaštitu životinja i ko je vegan uopšte može da prihvati ponudu da peva na manifestaciji, na kojoj turisti i posetioci jedu isključivo proizvode životinjskog porekla. 

Prema podacima koji postoje na sajtu turističke organizacije Leskovac, na ovoj manifestaciji se pojede više od 70 tona mesa, a postavlja se pitanje, kako Karleuša koja je vegan i koja redovno propagira zaštitu životinja može da bude deo svega ovoga. 

Printscreen Instagram/karleusastar
Jelena Karleuša

U svojim ranijim izjavama, Jelena je neko ko važi za zaštitnika životinja, tvrdeći da je prestala da jede prozvode životinjskog porekla, da svoje zdravlje čuva zapravo tako što ne jede, kako kaže, „životinjske leševe”, a sada je baš deo takve manifestacije.

Na instagramu je bezbroj puta pokazala svoj jelovnik i hvalila se kako jede isključivo salate, burgere od proteina graška i slično, a na kravlje mleko i kokošije jaje (koje naziva menstrualnim ciklusom kokoške) se izrazito zgražava. No, sve to pada u vodu i kosi se sa onime što radi danas - otvara manifestaciju na kojoj se pojede na tone mesa.

Takođe, Jelena je nekada davno nosila garderobu od krzna i životinjske kože, međutim, kada je promenila stav i postala veganka, i sa tim je prestala, te se postavlja pitanje koliko ona ume da ide iz krajnosti u krajnost menjajući stavove, kao što je i sada očigledno slučaj.

Ovim povodom ekipa 24sedam je kontaktirala Udruženje za zaštitu životinja "Animal Rescue Serbia", kome je Jelena nedavno, zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda, Goranom Vesićem, donirala 100 kilograma hrane za životinje i tako iskazala pomoć i podršku kako udruženju, tako i životinjama pre svega.

Iz ove organizacije su nam rekli da ne prate Jelenin rad i gde nastupa, ali da se njen koncert na leskovačkoj Roštiljijadi svakako kosi sa onim za šta se navodno zalaže.

 

 

- Mi ne pratimo Jelenu i šta se dešava na estradi, ali smo svakako protiv toga da se promoviše bilo šta što je vezano za ubijanje životinja i konzumaciju istih, na bilo koji način. Licemerno je da štitimo pse i mačke, a jedemo krave i svinje. To je licemerno, životinja je životinja. Jelena je bila samo jednom kod nas i donela je zajedno sa Vesićem neku količinu hrane i to je to. Nikakvih drugih saradnji nije bilo. Naš stav, na nivou udruženja je da smo protiv ubijanja, zlostavljanja i zanemarivanja životinja, bilo da to radi Jelena ili neko drugi. U ovom slučaju, ona nastupa na jednom festivalu hrane životinjskog porekla, ona koja ima veliki uticaj i ako hoće da da primer, kako ga daje...To je već njena stvar - rekli su nam iz ove organizacije.

Kada su se pojavili i naslovi u medijima da uticajna i izrazita veganka otvara Roštiljijadu, i sama Karleuša je burno reagovala, te istakla da ne peva kobasicama, već ljudima. 

Instagram printscreen/karleusastar
Karleuša o prozivkama što otvara Roštiljijadu u Leskovcu

 

- Kakvi su ovo idiotski naslovi? Ja ne pevam roštilju, već ljudima! Pevam na trgu ljudima, ne kobasicama. Ako pevam u Leskovcu, to ne znači da ću da jedem roštij! I da, ja jesam zaštitinik životinja i to delima pokazujem. Ja moju zaradu koristim da životinjama pomognem, a oni koji s*ru na ovakav način, svoje pare koriste da nahrane svoje sebične g*zice. Gde ja živim? - poručila je besno Karleuša u jednom od obraćanja na Instagramu. 

Postavlja se i pitanje, da li je Jeleni apsurdno što će novac zarađen od prodaje pljeskavica kojim će biti plaćena za nastup u Leskovcu, ponovo uložiti u zaštitu životinja. 

Ekipa našeg portala stupila je u kontakt sa Karleušinim menadžerom za odnose sa javnošću, kako bismo saznali koji je pevačicin sledeći korak i kako reaguje na prozivke da veganka peva na Roštiljijadi, a odgovor koji smo dobili glasi: 

- Jelena se neće oglašavati više od onoga što je napisala na Instagramu - rekao nam je Jelenin menadžer za odnose sa javnošću. 

Podsećanja radi, JK se svojevremeno fotografisala za Petu - udruženje koje se bori za prava životinja, pozirajući naga. Tada je izjavila da bi radije bila gola nego u krznu, čemu je fakat ostala dosledna. Bar za sada.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike