Glumio je brata Dubravke Mijatović u kultnom filmu, ovo mu je bila prva uloga: Išao sam im na živce! Znate li ko je ovaj dečak?

11.07.2022

06:30

0

Danas važi za velikog frajera i veoma talentovanog glumca

Glumio je brata Dubravke Mijatović u kultnom filmu, ovo mu je bila prva uloga: Išao sam im na živce! Znate li ko je ovaj dečak?
marko janketić (1) - Copyright YouTube/ bjeztenogeusracuvas

Čuveni film "Tri palme za dve bitange i ribicu" snimljen je davne 1998. godine, a i danas je veoma popularan i rado gledan. Osim velikih glumačkih imena koje smo gledali, počev od Gorana Radakovića, Dubravke Mijatović, Srđana Todorovića preko Milorada Mandića Mande i Mirjane Karanović, jedan dečak ukrao je mnogima pažnju. 

U pitanju je bio mališan koga su svi zvali "Mali", a on je tumačio lik Nadičinog brata, koju je igrala Dubravka Mijatović. Možda ga u ovom izdanju ne prepoznajete, ali ovaj dečak je odrastao u veliku glumačku zvezdu.

U pitanju je Marko Janketić! Ovo je bila njegova prva uloga, a kako je jednom prilikom istakao, baš zbog nje je i uplovio u glumačke vode. Ipak, priznao je da je bio veoma nestašan.

- Bio je to diplomski film Raše Andrića. Imao sam priliku da igram sa Žikom Todorovićem, Dubravkom Mijatović, Mandom, Goricom Popović… Bili su to sve veliki glumci, i to je za mene bilo jako važno i uzbudljivo. Ali sećam se da sam bio jako nemiran i da sam im jako išao na živce, ali su me trpeli, čuvali, voleli. Bila je to jedna lepa igra za mene - rekao je Marko svojevremeno.

Marko Janketić Promo/Telekom Srbija
Marko Janketić

Danas, on iza sebe ima više od 30 uloga, a publika ga je posebno zavolela u ulozi inspektora Mirka Pavlovića, u seriji "Ubice mog oca".

Neke od najznačajnihih uloga koje je odigrao su bile u "Bićemo prvaci sveta" gde tumači jednu od glavnih uloga i dočarava lik oca jugoslovenske košarke Aleksandra Nikolića, film "Spomenik Majklu Džeksonu", "Beli, beli svet", "Praktični vodič kroz Beograd", "Krugovi", "S/Kidanje", "Bez stepenika", "Kutija", "Otadžbina", ali i u mnogim predstavama.

Amir Hamzagic/ATAImages
Marko Janketić

Nedavno se spekulisalo da će zaigrati lik Ace Lukasa, ali je on ipak otkrio da do toga neće doći.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike