Princ Hari dobio prvi deo pravne bitke protiv novina: Pojedini delovi priče su loše uticali na njegov ugled

08.07.2022

18:26

0

U presudi je sudija utvrdio da bi neki delovi teksta mogli da zbune čitaoce

Princ Hari dobio prvi deo pravne bitke protiv novina: Pojedini delovi priče su loše uticali na njegov ugled
profimedia-0634280886 - Copyright Profimedia

Princ Hari dobio je prvi deo pravne bitke protiv britanskog izdavača novina "Mail on Sunday", navodi se u stranim medijima. 

Sudija je presudio da su delovi priče pomenutog medija o tužbi vojvode od Saseksa protiv Ministarstva unutrašnjih poslova "klevetanje". Ova odluka utire put Hariju da svoju tužbu za klevetu iznese pred sud.

Priča je objavljena u februaru pod naslovom "Ekskluzivno: Kako je princ Hari pokušao da zadrži pravnu svađu sa Vladom oko policijskih telohranitelja u tajnosti... Samo nekoliko minuta nakon što je priča izašla u javnost, njegova PR služna je pokušala postaviti pozitivno okretanje spora".

Printscreen/YouTube, Movies Vibes
Princ Hari

Na saslušanju je sudija zamoljen da utvrdi "prirodno i uobičajeno" značenje delova članka u tužbi i da li su oni naškodili Harijevom ugledu.

U presudi od petka, sudija je utvrdio da su delovi teksta zapravo klevetanje princa Harija.

Kako se navodi, sudija je izjavio da bi čitalac mogao da pomisli da je Hari "odgovoran za javne izjave, izdate u njegovo ime, u kojima se tvrdi da je spreman da plati policijsku zaštitu u Britaniji, dok je istiniti stav, kako je otkriveno u dokumentima, bio da je on ponudio plaćanje tek nakon što je započet postupak".

Takođe je sudija izjavio da bi se moglo protumačiti da je Hari "odgovoran za pokušaj obmanjivanja i zbunjivanja javnosti, što je ironično, s obzirom na to da sada ima javnu ulogu u borbi protiv dezinformacija".

Printscreen/YouTube, Movies Vibes
Princ Hari

Podsetimo, princ Hari je podneo tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova jer mu nisu dopustili da plati policijsku zaštitu dok boravi u Britaniji. On je želeo sam da plati obezbeđenje, umesto da to za njega čine poreski obveznici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike