Veliki hit Marije Šerifović „U nedelju“ trebalo je da otpeva druga pevačica: I dan-danas žali za ovom pesmom

07.07.2022

21:39

0

Kako je Sonja objasnila, kompozitor je smatrao da ona nije dovoljno zrela da iznese ovu numeru

Veliki hit Marije Šerifović  „U nedelju“ trebalo je da otpeva druga pevačica: I dan-danas žali za ovom pesmom
Marija Šerifović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Sonja Kocić na javnoj sceni je više od dve decenije, a svojim glasom uveseljava široke narodne mase. Bila je i učesnik nedavno održanog festivala Skale kada je otkrila da iako je vlasnica brojnih hitova, ipak žali za jednom numerom, koja je pripala njenoj koleginici Mariji Šerifović, a koja je za nju napisana. 

 

 

- Sa sedamnaest godina ja sam otpevala pesmu „U nedelju“, koju je Leontina napisala za mene i ta pesma je moja. Sećam se da mi je Leontina usred noći poslala demo snimak sa svojim otpevanim glasom gde nije bilo teksta, bio je samo početak strofe. Bukvalno je pesma pisana za mene i ja sam nakon toga otpevala demo snimak i trebalo je da nastupim na festivalu u Budvi 2003. sa tom pesmom - kaže Sonja i otkriva da ta pesma ipak njoj nije bila suđena: 

- Međutim, desilo se da kada sam ja to otpevala nije bilo sasvim ubedljivo zbog godina i iskustva i ta pesma je ostala. Onda su mi napisali numeru „Košulja“ sa kojom sam ja otišla u Budvu. Par meseci nakon toga slušam ja pesme za Beoviziju i čujem Mariju koja je potpuno u drugom aranžmanu otpevala „U nedelju“. 

24sedam/M.G.
Marija Šerifović

 

Sonja ne krije da joj je krivo zbog ishoda. 

- Leontina i ja smo bile u kontaktu. Međutim, rekla mi je da nisam zrela, ali mi nije bilo jasno zašto mi je nisu ostavili i sačekali da odrastem, ali to je tako. To je stvar kompozitora - ispričala je pevačica.

Kako već neko vreme svi bruje o estradnom ratu koleginica Milice Pavlović i Ane Nikolić, Sonja je otkrila da li bi ikada postupila poput Nikolićeve i sada objavila demo snimak pesme „U nedelju“ koji još uvek čuva.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages
Sonja Kocić

 

- Ne bih sada pustila taj demo snimak, možda bih zamolila Leontinu i Mariju da možda otpevam u nekom drugom aranžmanu, na neki moj način koji ja sada doživljavam sa 36 godina. Možda se i meni desi isto, da uzmem nečiji hit, eto Mariji je od tad krenula karijera - rekla je Sonja za „Grand“.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike