Karleuša i Tošić pre razvoda podelili imovinu i odlučili kome idu deca: Kako je to moguće?

05.07.2022

11:18

2

Advokat Ivana Magdelinić kaže za 24sedam da se radi o sporazumnom dogovoru i da je neke korake moguće načiniti i pre zvaničnog razvoda

Karleuša i Tošić pre razvoda podelili imovinu i odlučili kome idu deca: Kako je to moguće?
karleusa tosic cekic copy - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Profimedia

Pop diva Jelena Karleuša oglasila se danas zvaničnim saopštenjem i otkrila da se nakon 14 godina braka razvodi od fudbalera Duška Tošića.

Ona se oglasila na Instagramu i otkrila razloge koji su doveli do njihovog razvoda.

- Duško i ja smo se dogovorili da sporazumno okončamo naš brak posle 14 godina. Nažalost, Duško ne vidi više sebe kao deo naše porodice. Tehničko pravne stvari će biti sporazumno rešene u narednom periodu - napisala je Karleuša. 

 

 

Ipak ono što je mnoge zbunilo je što je Karleuša objavilada će tehničko pravne stvari biti rešene u narednom periodu, a onda samo nekoliko rečenica kasnije napisala da je sva bračna imovina prepisana na decu, dok je starateljstvo nad decom pripalo njoj. 

Advokat Ivana Magdelinić kaže za 24sedam da se radi o sporazumnom dogovoru i da je neke korake moguće načiniti i pre zvaničnog razvoda. 

- Sporazumni razvod braka podrazumeva postignut sporazum na navedene okolnosti, odnosno da su se bračni drugovi dogovorili i po pitanju maloletne zajedničke dece i po pitanju podele zajedničke imovine. Sporazum o podeli zajedničke imovine supružnika se moze zaključiti i u toku trajanja bračne zajednice - objašnjava Magdelinić i dodaje:

- Svakako najbolje rešenje i za supružnike i za decu jeste upravo sporazumni razvod sa sporazumom u vezi vaspitavanja i poveravanja dece kao i po pitanju podele zajedničke imovine.

ATAImages/Antonio Ahel
 

U suprotnom bi se, objašnjava Magdelinić, vodio postupak za razvod braka, koji obuhvata i utvrđenje ko će od bračnih drugova da samostalno vrši roditeljsko pravo. Odredio bi se model viđanja drugog roditelja sa zajedničkom decom i odredio bi se koliki je doprinos alimentacije, one strane kod koje deca ne bi bila. 

Takođe, naša sagovornica dodaje i da je podela zajedničke imovine u postupku pred sudom po tužbi uvek dugotrajan proces i za stranke u postupku u visokoj meri stresan.

ATAImages/ A.A.
 

Podsetimo. Tošić je od fudbala zarađivao enormne sume. Najpre je igrao za reprezentaciju Srbije, da bi potom prešao u Crvenu zvezdu, a onda i u turski klub Genčlerbirligi. Pored ostalih klubova, Duško je najveći uspeh kao i zaradu ostvario u turskom klubu Bešiktaš u kojem je igrao od 2015. godine do 2018.

Prema pisanju medija, za ove tri sezone u poznatom klubu, Tošić je zarađivao 1.250.000 evra godišnje, što je povišica u odnosu na dotadašnjih 900.000€, a imao je i bonuse od 4.000 evra za svaki odigrani meč.

Nakon velikog uspeha u ovom klubu, Duško je prešao u kineski - Guangdžou R&F, gde je bio još plaćeniji. Naime, zarađivao je 5.800.000 evra po sezoni, kako su pisali domaći mediji, i time je postao najplaćeniji srpski fudbaler.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike