Počele „Skale 2022"! Festival primamio na hiljade ljudi: „Ovo smo čekali s velikim nestrpljenjem!" (FOTO)

26.06.2022

19:55

0

Sa sloganom „Naše more, naše skale", festival je od danas zvanično - ponovo u Herceg Novom

Počele „Skale 2022"! Festival primamio na hiljade ljudi: „Ovo smo čekali s velikim nestrpljenjem!" (FOTO)
skale_1 - Copyright 24sedam/D. B.

Večeras je, 26. juna, zvanično počeo festival „Skale". Održava se u Herceg Novom i pod sloganom „Naše more, naše skale". Milica Pavlović i te kako će razmrdati posetioce od 21, a zatim će od 23 sata Saša Matić „preuzeti kormilo".

Pored njih, mikrofona će se latiti još Sara Jo, Zoi, Albino, Jelena tomašević, Ana Stanić, Marko Luis, Bojan Marović... A publika će biti u prilici da čuje i potpuno nove 42 kompozicije u okviru ovog festivala pop muzike.  

Spoj mladih zvezda sa već poznatim izvođačima će, kažu, biti mesto za sve generacije, a na konferenciji za medije među kojima je i ekipa 24sedam povodom ovog muzičkog druženja - nijedno od prisutnih poznatih lica nije skrivalo svoje zadovoljstvo.

- Zaista mi je drago što se festival maksimalno ispromovisao i što je ispromovisan Herceg Novi. Video sam da je danas u Herceg Novom 15.000 turista, to je skoro 30 odsto više nego prethodne godine - izjavio je predsednik opštine Stevan Katić.

- Sa velikim nestrpljenjem očekujem otvaranje festivala i radujem se svom nastupu - istakao je pevač Željko Vasić, koji je upravo ovde načinio svoje prve korake, kada je na festivalu nastupio sa pesmom „Žena kao ti".

Član komisije Gremi muzičkih nagrada, Arturo G. Alvarez, rekao je da je ovaj region, zahvaljujući miksu kultura, specifičan i jedinstven u svetu, te da ima možda i najbolje muzičare na celom svetu.

- Važno je podržati našu pop scenu. Festival je važno mesto da se svi nekako okupimo i da zajedničkim snagama plasiramo pop muziku - dodao je on.

Skale 2022, 24sedam/D. B.
 

Ana Stanić se, takođe, raduje velikom povratku ovog festivala, čija je scena, prema njenim rečima - spektakularna.

- Za nas pop muzičare je izuzetno važno da imamo platformu na kojoj možemo plasirati muziku, da to ne bude samo digitalna sfera. Lepo je što su organizatori iskombinovali nove nade, neki potpuno novi zvuk, sa nekim imenima i zvukom koji postoji već nekoliko decenija - rekla je ona, koja je poziv prihvatila s velikim oduševljenjem.

Između ostalog, direktor „Radija S" Predrag Anđelković izjavio je da je reč o zaista velikom projektu i da je u organizaciju uključeno skoro hiljadu ljudi. Cilj im je, kaže, bio da naprave regionalnu platformu koja će omogućiti učesnicima da ponude svoj sadržaj, a da publika sudi šta je dobro.

- Nadam se da je ovo početak ulaganja u jednu industriju i nadam se da ćemo imati partnera i u godinama koje dolaze jer bez velikih kompanija ovako nešto ne bi bilo moguće - izjavio je on, pa se zahvalio Mtel-u i Telekomu Srbiji, kao i Adria-Jadran medijskoj grupi što ih je prepoznala kao kvalitetnog partnera.

Skale 2022, 24sedam/D. B.
 

Bratislav Stoiljković, predsednik Upravnog odbora Adria-Jadran medijske grupe, sve je pozvao na „Skale":

- Želim da pozovem sve ljude dobre volje koji su u Boki i Herceg Novom da uživaju na festivalu, a sve one koji nisu još stigli da brzo kupe karte i dođu, da im poželim dobrodošlicu na naše skale i naše more. Naše more je ponovo onakvo kakvo ga pamtimo iz najboljih vremena, posle dugog niza godina.

Skale 2022, 24sedam/D. B.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike