Ceca posle prvog nastupa sa ćerkom: Nikad to neću da zaboravim - prvo sam je gledala iz auta, pa sam joj se pridružila!

12.06.2022

14:22

1

Ražnatovićka do sada naslednicu nije uživo pratila, pa se nametnulo pitanje - da sledeći korak možda nije i duet koji je Anastasija najpre odbila

Ceca posle prvog nastupa sa ćerkom: Nikad to neću da zaboravim - prvo sam je gledala iz auta, pa sam joj se pridružila!
Ceca Ražnatović - Copyright ATAImages/ A.A.

Posle i više od tri decenije na sceni, Ceca Ražnatović zapevala je i zajedno sa ćerkom Anastasijom - u gradu Probištip u Severnoj Makedoniji, 11. juna. Pevačica ne krije koliko ju je to učinilo srećnom. O ovome je, priznaje, dugo maštala.

- Ovaj datum ću zaista pamtiti u svom životu, jer mi je jako bitan. Danas smo se ona i ja našle na istoj sceni. To je za majku, za roditelja, ogroman uspeh. Jako sam ponosna na nju i večeras smo imale jedno prelepo veče i da, za mene je to najlepši poklon - rekla je Ceca za „Telegraf", pa nastavila o tome kako joj tokom Anastasijinog prvog solo nastupa nimalo nije bilo lako.

- Večeras nisam imala tremu zato što se i ona opustila. Ona je, generalno, iz nastupa u nastup sve opuštenija i sve bolja. To je sve razumljivo jer nema pevačkog iskustva kada su nastupi u pitanju. Drugačije je kada staneš, svojim imenom i prezimenom na binu ispred publike, to je odgovornost i tada nastupi pozitivna trema. Ja sam 35 godina na estradi pa je meni lako da sada govorim, ali pretpostavljam da joj nije lako, pogotovo što ima majku koja je već ostvarena. Deci poznatih roditelja je mnogo teže da naprave neki svoj put pogotovo ako uđu u iste vode u kojima su im se roditelji ostvarili i napravili sjajne karijere - objasnila je ona, pa dodala:

- Što se tiče Francuske, nije mi bilo svejedno. Mogu slobodno reći, ja koja uopšte nisam tremaroš, te večeri sam pevala na Kopaoniku i uopšte nisam razmišljala o svom koncertu. Ja sam profesionalac, toliko dugo sam u poslu i ne bih dozvolila da to moja publika oseti, ali unutar svog tela sam osećala toliku sreću, neki nemir i pomešana osećanja. Kada su mi javili: „Gotovo je", odahnula sam i rekla: „Dobro je, da danem dušom".

Naslednica je, takođe, presrećna napustila zajednički nastup, pa progovorila i o duetu koji je najpre odbila.

Anastasija Ražnatović Instagram screenshot / stevansrules
 

- Nije mi bilo teško da je najavim, jer, ako je nekog lako najaviti to je onda ona. Rekla sam: „Žena, majka, kraljica. Srpska majka". Ponele su me emocije, ne zato što mi je Ceca majka, ona je to pokazala sa svime što je postigla, ništa ja tu nisam slagala. Pričajući iz ugla pevačice, meni je bila ogromna čast što delim binu sa našom najvećom zvezdom. Ona dobro zna, nas dve još nismo snimile duet iz prostog razloga što ja još treba da radim na sebi, da imam više pesama i da radim na svojoj karijeri da bih mogla da snimim duet sa takvom zvezdom, iako ona to želi. To će se desiti, samo je pitanje vremena - izjavila je ona, na šta se Ceca nadovezala:

- Ja nemam puno dueta u karijeri, isključivo sam radila sa prijateljima, sa ljudima prema kojima ja gajim privatno emociju mimo našeg posla. Anastasiji sam rekla: „Dobro, Anastasija, ja sam ti majka, a ona kaže ne, ja smatram da još uvek nisam dostigla taj nivo da ti i ja snimimo taj duet i ostaću dosledna tome". Ja se nadam da ću je ubediti i da ćemo snimiti što pre. Odbila je duet i otkačila me je na jedan.

Ražnatovićka je, inače, u Makedoniji prvi put i videla Anastasiju na bini.

- Da, gledala sam je iz auta. Tražila sam od menadžera da krenem ranije, hotel gde smo smeštene je u blizini bine i onda sam došla ranije da je vidim, pa sam je gledala onako sa strane iz auta. Prelep je osećaj - pričala je pevačica, naglasivši zatim da nije strog kritičar.

- Ja ni prema kandidatima u Grandu nisam stroga, sve može da se kaže na jedan lep način i da se svim tim mladim ljudima skrene pažnja da ih ne ubiješ u pojam. Da im ne slomiš tu želju ili da ih na neki način ne iskompleksiraš, da im ne nabijaš tenziju. Samim tim što razgovaraju sa mnom oni su već u tremi, puni su poštovanja, gledaju u mene onako oduševljeno. Sad zamislite da ja kažem: „Vidi, dete, ovo ne valja ovako što radiš, ono ti ne valja", ispašće na kraju da ti to dete potpuno ubiješ u pojam.

Ona smatra da je lep pristup izuzetno važan.

- Bitan je lep pristup i bitno je da ono što smatraš da nije lepo uradio da mu lično pokažeš, da mu otpevaš i da ono za tobom ponovi. Ja i Anastasiju korigujem, ona najviše voli kada sam ja prisutna u studiju zato što oseća neku vrstu sigurnosti, zato što mi veruje. U studiju se zaista trudim da budem profi, da ne budem emotivna i da nemam problem da joj kažem: „Taso, ovo nije bilo dobro". Ja uđem u gluvu sobu i kažem joj: „Probaj ovako, probaj onako, otpevaj mi ovo ovako..." I, ona otpeva. Sigurno neću da joj kažem: „Vidi, ovo što si otpevala ne valja ništa". Jako je bitan pristup u svemu.

Osim o poslu, pevačice su posle prvog zajedničkog nastupa progovorile i o privatnom životu. Ceca je dala vrlo opširan odgovor na napise da joj se ćerka zbog ljubavi seli u Španiju.

Ceca Ražnatović 24sedam/Goran Sivački
 

- Svaki dan čitam nešto o nama. O sebi, o deci, njihovim emotivnim životima. Ceca ovo, Anastasija i Veljko ono... Ja bih morala po ceo dan da se bavim medijima i da demantujem. Narode, nemojte baš sve da verujete što pročitate. Njihovi izbori su isključivo njihova privatna stvar, moje jedine želje su da su oni srećni, da su zadovoljni i oni trebaju sa svojim partnerima da žive a ne sa mnom. Ni ja za svoje izbore nisam konsultovala svoje roditelje. Kod mene je to potpuno na zdravim temeljima i smatram da tako i treba - naglasila je, pa dodala:

- Ja sam njima najveći prijatelj u životu, najveći oslonac. Sa mnom sve dele i uvek znam kada im je najlepše i kada im je teško. Ponosna sam na to da sam postigla takav odnos sa svojom decom da kod nas ne postoje tabu teme. Oni su svesni toga da sam ja njima prvo najbolji prijatelj, ja ću im biti tu kada je dobro i daleko bilo, zlo bez bilo kakvih predrasuda. Kada imaš decu imaš jako veliku potrebu da ih zaštitiš od svega lošeg.

Anastasija Ražnatović Antonio Ahel/ATAImages
 

Sa druge strane, svoj rođendan ne planira da slavi.

- Ja neću slaviti svoj rođendan zato što smo imali dosta slavlja i stvarno ne mogu da slavim više ništa. Imam puno obaveza, imam nastup 15. juna idem za Bugarsku, imam koncert u Varni. Pripremam kandidate, bliži se finale. Čekaju me pune ruke posla. Još i da slavim? Nemam snage - objasnila je ona, pa se dotakla i letnje koncertne turneje.

Na pitanje hoće li biti prostora i za odmor, odgovorila je:

- Da radimo celo leto, dva koncerta u Budvi kojima se radujem, pa Trebinje, biće dosta koncerata. Ali, nekako sam skupila dve nedelje da odem na odmor u avgustu. Godinama unazad nauštrb svog zdravlja nisam imala odmor. Na primer večeras, vraćam se sa nastupa, zaledila sam se, bilo je dost ahladno, a ona me čeka u apartmanu posle nastupa, onako opuštena i kaže: „Mogu ti reći, nije ovo lak posao" (smeh). Ja joj kažem: „Zakuni se, ti si to tek večeras shvatila". I ona se smeje - zaključila je Svetlana.

Anastasija Ražnatović Instagram screenshot / stevansrules
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike