Kviz mu „daje" 30.000 evra godišnje? Tvorac špice za „Slagalicu" otkriva istinu: Više sam zaradio od „Generacije 5"!

12.06.2022

11:40

1

Svojevremeno, inače, prema sopstvenom priznanju, nije mogao ni da sanja da će ova „igra" postati jedna od najuspelijih u regionu

Kviz mu „daje" 30.000 evra godišnje? Tvorac špice za „Slagalicu" otkriva istinu: Više sam zaradio od „Generacije 5"!
Dragoljub Ilić Ilke - Copyright ATAImages/Mateja Stanisavljević

Špica za kviz „Slagalica" jedno je od svakako najpoznatijih dela Dragoljuba Dragana Ilića Ilketa. On, kao i drugi autori muzike za filmove ili serije, od svog rada i te kako dobro može da živi - mnogi su pomislili, pošto se u javnosti pojavila informacija da samo od čuvene „igre" godišnje „uzme" u do 30.000 evra.

Međutim, prema njegovim rečima, stvari ne stoje baš tako.

Ilke je najpre naglasio kako je to daleko od istine, a onda i obrazložio o čemu se zapravo radi. Ne skrivajući da bi, da je zaista tako, bio veoma srećan, otkriva za jedne domaće medije da je iznos u stvari i „desetostruko, pa na više, manji od navedenog".

- Muziku za „Slagalicu" sam uradio još kad sam bio sa službom u RTS-u, u funkciji Odg. urednika Muzičke redakcije RTS-a, tako da sam kompletnu muziku, čitaj - špicu, džinglove i pratecu muziku, shvatio kao dobrovoljni radni zadatak i uradio je bez ikakvog honorara - napomenuo je poznati stvaralac, pa dodao kako se vremenom navikao na razne vrste provokacija, na koje mahom odgovara „još većim licnim i profesionalnim angažmanom".

,,Slagalica" Foto: Printskrin/RTS
 

Kada je špica nastajala, nije mogao ni da pretpostavi da će ovaj danas mnogima omiljeni televizijski kviz doživeti uspeh kakav jeste, iskreno je ispričao jednim domaćim medijima, pa dodao kako je njegova zarada od autorskih prava daleko značajnija - od drugih pesama koje je komponovao. Među njima je većina numera „Generacije 5", „Za milion godina" od „YU rok misije", muzika iz pojedinih serijala i tako dalje, prenosi se.

,,Slagalica" Foto: Printscreen/RTS
 

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike