Bliži se kraj šestonedeljnom suđenju: Advokati Amber Herd i Džonija Depa dali završnu reč

29.05.2022

11:07

0

Autor: Marija Mitić

Počinje većanje porote

Bliži se kraj šestonedeljnom suđenju: Advokati Amber Herd i Džonija Depa dali završnu reč
Džoni Dep i Amber Herd, premijera filma "Dnevnik opijanja"/Profimedia

Jedno od najpraćenijih suđenja ikada, ono između nekada bračnog, glumačkog para, Amber Herd i Džonija Depa, se bliži kraju. Završeno je davanje iskaza i ispitivanje svedoka, a sada se čeka odluka porote.

Što se tiče završne reči advokatice Džonija Depa ona je istakla da Amber mora odgovarati za sve svoje iznesene laži, dok su, s druge strane, njeni advokati zaključili da je Džoni nasilnik, te da je to postalo jasno tokom ovog šestonedeljnog suđenja.

Amberin advokat, Bendžamin Rotenbron, podsetio je porotu na poruke između Džonija Depa i njegovih prijatelja, u kojima im je glumac napisao da je želeo da povredi bivšu suprugu.

Profimedia
Džoni Dep

- To je ogledalo srca i uma omiljenog američkog gusara - rekao je on, aludirajući na Depovu ulogu u filmu "Pirati sa Kariba" i dodao: Ovo je pravo lice Džoni Depa.

Depova zastupnica je, s druge strane, optužbe koje je tokom suđenja iznela njegova bivša supruga okarakterisala kao "divlje, preterane i neuverljive".

- U ovoj sudnici je samo jedna osoba zlostavljač, ali to nije Džoni Dep - zaključila je Vaskez i podsetila na snimak u kojem Herd priznaje da je udarila Depa, tadašnjeg muža.

Vaskez je rekla i da je Dep taj koji je bio pod stalnim verbalnim, fizičkim i emotivnim napadima.

Evelyn Hockstein/Pool photo via AP
Amber Herd

- Ovde nije reč o tome ko je bolji supružnik, niti je reč o tome da li vi smatrate da je Herd potencijalno zlostavljala Džonija Depa. Ukoliko smatrate da su se međusobno povređivali, onda Amber pobeđuje. I da je samo jednom bila žrtva nasilja, ona pobeđuje - ukazao je Amberin advokat.

Nakon završnih reči, porota je počela da veća, a ne zna se kada će doneti odluku, prenosi AFP agencija.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti