Prvi festival narodne muzike u Trebinju: Haris Džinović otvara manifestaciju u gradu koji mu veoma znači (FOTO)

13.05.2022

14:56

0

Drugo veče otvoriće Željko Samardžić, koji je takođe povezan sa ovim gradom

Prvi festival narodne muzike u Trebinju: Haris Džinović otvara manifestaciju u gradu koji mu veoma znači (FOTO)
Foto: Filip Filipović

Trebinje će od 20. do 24. avgusta biti domaćin prvog festivala narodne muzike, koji pod pokroviteljstvom "Telekoma Srbije", organizuje "Adria-Jadran" medijska grupa.

Prvi festival narodne muzike "Skale" pod simboličnim sloganom "Najlepši grad, najljepša pjesma", u subotu 20. avgusta otvoriće Haris Džinović, a drugog dana festivala Trebinjce i goste iz regiona zabavljaće Željko Samardžić. Poslednja dva dana ovog spektakularnog muzičkog događaja rezervisane su za čak 40 imena mladih i renomiranih umjetnika iz regiona.

"Najlepši grad, najljepša pjesma" slogan je velikog muzičkog spektakla koji će na kraju leta biti pravo osveženje za sve ljubitelje dobre muzike.

Foto: Filip Filipović
Željko Samardžić

Festival će, u subotu 20. avgusta, spektakularnim koncertom otvoriti Haris Džinović, koji se na današnjoj konferenciji, medijima obratio putem video-linka. Džinović je otkrio da ga za Trebinje i Hercegovinu vežu posebne emocije

- S obzirom na to da je moja majka rodom iz Trebinja, posebno se radujem dolasku u ovaj grad - poručio je Džinović.

U drugom danu festivala posebno će uživati dame, jer će u nedelju 21. avgusta na platou ispred trebinjskog Kulturnog centra nastupiti Željko Samardžić. On kaže da i za njega koncert u Hercegovini predstavlja posebnu draž.

- Ja ću zajedno sa svojim bendom, koji se jako obradovao dolasku u Trebinje, a posebno moj kum i klavijaturista Miroslav Stolica koji je rodom iz Stoca, dati sve od sebe da to bude jedna divna i nezaboravna trebinjska noć - rekao je Samardžić.

Foto: Filip Filipović
Trebinje

Predstavnici grupacije "Telekom Srbija", glavnog pokrovitelja festivala, kažu da rado podržavaju ovaj događaj koji će biti afirmativan za grad Trebinje u turističkom i svakom drugom smislu.

- Ovaj festival sigurno će pored svog zabavnog i kuturnog karaktera imati i turistički značaj i to je jedan od razloga zašto je "Telekom Srbija" deo ove priče - rekao je Goran Milošević, predstavnik kompanije Mtel.

Foto: Filip Filipović
Haris Džinović uključio se iz svoje vile na Dedinju

Veliki muzički spektakl najavljen je danas u ambijentu hotela "Bijeli Platani", a organizatori kažu da je pre svega cilj da Trebinjcima i brojnim gostima pruže leto za pamćenje.

- Ovim festivalom stavljamo šlag na tortu fantastične letne sezone koja se predviđa u gradu na Trebišnjici. Odlučili smo se za ove datume, jer ovim događajem želimo da produžimo letnju turističku sezonu u Gradu Trebinju. Cilj nam je da u Trebinju zadržimo i privučemo još veći broj turista, ali i gostiju iz susednih opština, u uverenju da će ovaj festival postati tradicija i neizostavan deo letnje turističke ponude - rekla je Kosa Zotović ispred organizatora.

Foto: Filip Filipović
Trebinje

U poslednja dva dana festivala, ponedeljak 22. i utorak 23. avgust nastupiće 40 mladih i renomiranih umetnika koji će izvoditi pesme legendarnih izvođača narodne muzike koji, nažalost, više nisu sa nama, ali su ostavili neizbrisiv trag na muzičkom nebu.

Foto: Filip Filipović
Željko Samardžić sa organizatorima festivala

- Konkurs za sve zainteresovane izvođače biće objavljen na svim emiterima "Adria-Jadran medijske gupe" do kraja maja, tako da ću iskoristiti ovu priliku da pozovem mlade i talentovane muzičare da se prijave i učestvuju u prvom festivalu narodne i poplarne muzike u Trebinju, koji , da napomenem, nije takmičarskog karaktera - kazala je Zotović.

"Adria-Jadran" medijska grupa festival organizuje u koprodukciji s "Radiom S".

Bonus video:

instagram/eurovision

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi