Stihove pesme "In corpore sano" svi pevate, a evo šta oni zapravo znače

12.05.2022

20:39

0

Autor: Marija Mitić

Sintagme na latinskom jeziku kod svih su izazvale veliku pažnju

Stihove pesme "In corpore sano" svi pevate, a evo šta oni zapravo znače
profimedia-0690697458 - Copyright Profimedia

Konstrakta je večeras nastupila u drugom polufinalu "Evrovizije", pod rednim brojem 3, dok je njena pesma oduševila sve širom Evrope.

Tekst pesme "In Corpore Sano" intrigira javnost već nedeljama unazad, a sama Konstrakta je govorila kako je ona višeslojna.

Pesma ukazuje na loš polozaj umetnika u društvu, preteranu brigu o fizičkom zdravlju i lepoti, a ne o mentalnom zdravlju, te tabloidizaciji društva.

AP Photo/Luca Bruno
Konstrakta

Kraj pesme je na latinskom jeziku, a prevod glasi: "Slab um u zdravom telu, tužna duša u zdravom telu, očajan um u zdravom telu, uplašen um u zdravom telu".

Inače, Konstrakta je prvi evrovizijski učesnik ikada koji je pevao na latinskom jeziku.

Konstrakta je pesmu "In corpore sano" komponovala sa kolegom Milovanom Boškovićem, iz benda "Zemlja gruva", čiji je deo i bila do 2019. godine, kada je započela solo karijeru.

Pevačica je nakon pobede istakla da je pesma kojom će predstaviti Srbiju na Evroviziji slojevita, te da se može tumačini na više načina.

- Pesma je slojevita i ima dosta poruka, ja ne volim da izdvajam nijednu, ali ima ih dosta, svako nađe nešto. Možda neki odnos prema zdravlju koji je aktuelan, ali ne mislim sad na ovaj pandemijski, nego uopšte. Mislim da je to trend koji je prisutan možda već nekih desetak godina - izjavila je ona gostujući u jutarnjem programu na RTS neposredno posle pobede na nacionalnom takmičenju za Pesmu Evrovizije

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike