Danas bi joj bio rođendan... Sestre Kovač pokojnoj majci posvetile emotivne reči: Vreme odmiče, a sve je teže (FOTO)

03.05.2022

19:44

1

Autor: Marija Mitić

Spomenka Kovač preminula je 2005. godine od karcinoma dojke

Danas bi joj bio rođendan... Sestre Kovač pokojnoj majci posvetile emotivne reči: Vreme odmiče, a sve je teže (FOTO)
Aleksandra i Kristina Kovač - Copyright Printscreen Instagram/kristinakovac

Kornelije Kovač izgubio je suprugu Spomenku sada već davne 2005. godine, a Anja, Kristina i Aleksandra ostale su bez majke. Spomenka je preminula od karcinoma dojke, posle teške borbe, a danas bi joj bio rođendan.

Kristina je ovim povodom na svojim društvenim mrežama podelila njenu fotografiju pa ispisala emotivne reči upućene majci.

 - Vreme odmiče, a meni postaje sve teže da te odvojim od sebe - ne, ne zbog toga što te više nema, mada, kako tebe uopšte može više da nema? To prosto nije moguće.

Tu si, u svakoj mojoj ćeliji, u svakoj pori moga bića, u mojim izborima, u mom humoru, u mojim forama, u mom obožavanju Tare, u mom smehu. U uspomenama koje su me izgradile.

Nisam ista kao ti. Svoja sam, to je sigurno.
I znam da bi na to bila ponosna jer tek sad shvatam da si se tome oduvek kod mene i divila, iako mi je tad delovalo drugačije...zato što sam ja želela da budem kao ti, a ne svoja.

A sad znam kakvo je to bogatstvo i na njemu sam ti tako zahvalna...jer sam takva baš zbog svega što si mi dala.

Da, što sam starija, sve se teže odvajam od tebe - jer si postala nekako deo duše koju nosim unutra. Zauvek.

Volim te i žudim da te zagrlim ponovo (jer nisam te poslednji put zagrlila) jednog dana, kad kornjače sa Galapagosa obiđu dovoljno krugova oko sunca da im dosadi.

Srećan ti rođendan, mami - napisala je Kristina i time rastužila sve pratioce. Pored toga dodala je i svoju pesmu "U nebranom grožđu".

 

Povodom majčinog rođendana, na mrežama se oglasila i Aleksandra, koja je bila nešto kraća.

 - Na mamin rođendan, uvek pomislim kako je 3.maj 1952.godine bio poseban dan kada su se čarobna svemirska prašina, najlepše boje duge, sva toplina ovog sveta i beskrajno more ljubavi, kreativnosti i skrivenih svetova mašte, udružili i podarili svetu moju mamu Spomenku. Danas, kao i svaki drugi dan, slavim njene kreacije i čuvam ih duboko u srcu. Nikada niko neće napisati tekstove kakve je ona napisala i islikati priče koje smo svi proživeli tako jasno i duboko. Život niste živeli ako iza sebe niste ostavili ljubav, a ona je ostavila ljubavi za večnost.

Spomenka Kovač Promo/privatna arhiva
Spomenka Kovač

Inače, poznato je da sestre Kovač već nekoliko godina nisu u dobrim odnosima, a Kristina već duže vreme sa porodicom živi u Švedskoj.

Spomenka Kovač umrla je 2005. godine, u pedeset trećoj godini života, od karcinoma. Osim tri ćerke i supruga iza sebe je ostavila niz hitova poput “Zlatni dan”, “Ti si mi u krvi”, “Ove noći jedna žena”,“Maestro i violina” i mnoge druge.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike