„Jedino sam u selu slobodan čovek!" Miroslav Ilić otvorio dušu: Sve sam bio osmislio, ali me je život odveo na drugu stranu!

01.05.2022

08:55

2

Pevač je dugo maštao o tome da postane farmer, dok su njegovi vršnjaci priželjkivai otvaranje butika, kafića...

„Jedino sam u selu slobodan čovek!" Miroslav Ilić otvorio dušu: Sve sam bio osmislio, ali me je život odveo na drugu stranu!
Miroslav Ilić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Miroslav Ilić prvomajske praznike koristi za pripremu za Đurđevdan, slavu koju obeležava u rodnim Mrčajevcima kod Kraljeva. Praznik rada je, međutim, slavio kao mnogo mlađi i tih dana se svakako rado seća.

- Odavno ne praznujem, ali kada sam bio gimnazijalac, pravili smo uranke. Redovno sam išao sa svojim prijateljima iz škole. Tu, u okolini mog sela, okupljali smo se. Nije uvek bila ista lokacija, ali se sastanemo, družimo, pravimo piknik - počeo je on za „Kurir" pa dodao kako bi s društvom dočekivao zoru, uz meze, roštilj, ali i pesmu. 

- Sve smo ispoštovali i roštilj i mezetluk, što bi se reklo, dočekala se zora uz iće i piće, a naravno i zapevalo se. Vidim da se i dan-danas to poštuje. Ljudi u Beogradu zauzmu zelene površine i svako na svoj način obeleži taj dan. Ja ću praznične dane provesti u svojim Mrčajevcima. Krećemo sa pripremama za slavu, Đurđevdan - dodao je, pa nastavio o tome kako mu je farma bila veliki san.

Miroslav Ilić ATAImages/Antonio Ahel
 

- U moje vreme su ortaci maštali da otvore butik ili kafić, a ja sam maštao o farmi. Želeo sam da imam veliku farmu. Zaljubljen sam u selo i uvek sam to favorizovao. Za mene je to vrhunac slobode. Jedino sam ja u selu slobodan čovek. Imam jednu knjižurinu, stoji mi u Mrčajevcima, stara je oko 60 godina. U njoj su projekti za male srednje i velike farme. Život me je odveo na drugu stranu. Nije bio moj san da se bavim muzikom. Ja sam praktično iz amfiteatra ušao na estradu - kaže Ilić.

Upitan, pak, o neostvarenim željama, odgovorio je:

- Bilo bi bogohulno da ih imam. Kako je to izgledalo kada sam stidljivo ušao u ovaj zanat, imam sve razloge da se prekrstim i kažem: „Hvala ti Bože na svemu".

Pevač će, inače, proslaviti 50 godina karijere koncertom u Štark areni 10. decembra, na svoj rođendan. Nedavno je bio specijalni gost na koncertu kod Ace Lukasa. Kada se pojavio na sceni publika je bila oduševljena, ali kako prenose mediji - delovalo je kao da su posetioci bili važniji od njega.

Ilić je u razgovoru za pomenute medije otkrio kako ima objašnjenje za to.

- Tačno znam šta želite da kažete. Hvala Bogu što je tako. Šta bi bilo bilo ko od nas da nije vas. Budite sigurni da svaki pevač koji se bavi ovom poslom je svestan ovo što ste vi rekli. Međutim nekom Bog da da može to da na pravi način pokaže a neko ne ume. Verujte mom iskustvu svi su svesni toga - zaključio je on.

Miroslav Ilić ATAImages/Antonio Ahel
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike