Nemanja Nikolić o infarktu koji je doživeo za volanom: Ispao sam iz auta, bio sam potpuno mokar, a bol je bio jeziv!

28.03.2022

11:53

0

Autor: Marija Mitić

Pevač se do detalja prisetio preživljenog srčanog udara od pre šest godina, zbog kojeg je štošta promenio u svom životu

Nemanja Nikolić o infarktu koji je doživeo za volanom: Ispao sam iz auta, bio sam potpuno mokar, a bol je bio jeziv!
grand_specijal_16022022_0062 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Nemanja Nikolić, koji se proslavio još davne 2004. godine u "Zvezdama Granda", prisetio se jedne od najstresnijih životnih situacija - kada je doživeo infarkt.

Pevač je u tom trenutku bio za volanom, a kada je osetio jak bol u predelu leđa zaustavio je vozilo i iz istog pao. Pevač kaže i da je naposletku dobro prošao, s obzirom da su mu lekari rekli da ima sportsko srce, ali će terapiju svakako morati da uzima do kraja života.

 - Bio je januar, bilo je jako hladno, i od stana do igraonice gde je trebalo da idemo na rođendan ima možda nekih kilometar i bukvalno na nekih 200-300 metara od igraonice mi se to desilo. To je jedan neopisiv bol u predelu leđa, jednostavno neopisivo - počeo je pevač i prisetio se detalja infarkta koji mu se dogodio pre šest godina.

ATAImages/ A.A.
Nemanja Nikolić

 - To je bol koja traje možda nekih 10-15 sekundi. Ja sam ženu i decu dovezao tako i samo sam rekao da izađu iz automobila, oni su brzo izašli. Kad sam otvorio vrata, ispao sam iz auta. Bio sam mokar, kao da je neko kofu vode polio po meni. To se sve dešava vrlo brzo. Tada sam imao pritisak 230 sa 168. U tom trenutku mislio da se nešto ‘prespojilo’ - kaže Nikolić koji nije bio svestan šta se zapravo dešava.

 - Moja braća su odmah izašla iz igraonice i bili smo u bolnici za nekih 5-10 minuta. U bolnici su mi izmerili taj pritisak 230 sa 168, dali mi neke lekove ispod jezika. Na EKG-u se vidi da sam imao infarkt i to je to.

 - I ja sam krenuo da pijem te lekove i onda nisam mogao da funkcionišem od tih lekova - nastavlja Nemanja.

ATAImages/ A.A.
Nemanja Nikolić sa suprugom

- Uspavljivali su me, usporavali su me, tako da je čak i moja supruga pisala dečja imena na lekovima da bih ja to pio, zbog njih itd. Ali znate šta, ja sam se od tada dosta i promenio. Ja ne izlazim nigde, dosta sam na vodi – priroda može mnogo da pomogne čoveku, i psihički i zdravstveno - rekao je pevač u emisiji RTS Ordinacija.

Nemanja Nikolić kaže i da se kasnije nije plašio preterano za svoje zdravlje, ali da je promenio način života. Ipak, jednog poroka se nije odrekao.

- Dobijao sam razne savete, da moram da promenim način ishrane, neke navike koje su ružne, da ostavim cigarete, da... Ja sam baš strastveni pušač, uživam u cigareti i pušim dosta dugo. Nisam mogao da ostavim cigarete - kaže on dodajući da je veliki gurman i da voli masnu hranu.

 - Jedan moj drug kaže da sam iznutricionista - našalio se Nemanja i dodao:

 - Srce jednostavno neće trpeti takvu ishranu, ali evo ja sam možda jedno 10-15 odsto ublažio taj neki moj život posle toga.

ATAImages/ A.A.
Nemanja Nikolić

- Nisam mogao da verujem da mi se to desilo. Jednostavno je bilo onako iz vedra neba - dodaje pevač koji posle infarkta više nije seo za volan.

 - Jednostavno se ne osećam prijatno u autu, dok sam za volanom. Od tog dana ja ne vozim. Možda sam seo par puta kad baš moram, ali maksimalno izbegavam. Nema gde nisam vozio, obišao sam celu Ameriku automobilom. Sada kad treba da pređem, recimo, most sa Bežanijske kose do Brankovog mosta – nema govora. Jednostavno ja to ne mogu da objasnim ljudima. Nemam objašnjenje, ali, ne osećam se prijatno - priča pevač i na kraju optimistično zaključuje:

- Trudim se da budem psihički dobro, to mi je najvažnije. Mislim da svaka bolest ide jednim delom iz glave, ali da i lekari mogu mnogo da pomognu. Nema predaje!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike