Naša pevačica privilegovana! Izvešće srpsku himnu na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u aletici

14.03.2022

15:18

0

Najveći sportski događaj ove godine u našoj zemlji se održava u Beogradu od 18. do 20. marta

Naša pevačica privilegovana! Izvešće srpsku himnu na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u aletici
finale_pesma_evrovizija_05032022_0204 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Jelena Tomaćević ima privilegiju da peva na najvećem sportski događaj ove godine u našoj zemlji, a u pitanju je Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici, koje se održava u Beogradu od 18. do 20. marta.

U Areni se uveliko sprovode završne pripreme za spektakl koji će se pratiti u preko 150 zemalja širom planete, a cvečanu ceremoniju će u ime domaćina svetskog šampionata, srpskom himnom otvoriti upravo Jelena ka kojoj će biti uperena svetla reflektora.

24sedam/N.V.
Jelena Tomašević

 

- Veliko mi je zadovoljstvo što ću biti u prilici da budem deo jednog ovako velikog događaja i što sam dobila poziv da otpevam „Bože pravde". Za mene to nije samo himna, već i molitva za naš narod. Stoga je sa ljubavlju i pevam. Ono što je meni uzbudljivo je da svaki put kada čujem našu himnu, imam osećaj da se među ljudima probudi osećaj zajedništva. To je svečani trenutak u kom ne učestvuje samo izvođač, već čitava dvorana peva zajedno uglas - rekla je jedna od naših najboljih pop pevačica.

Jelena je veliki obožavalac svih vrsta sportova, a atletiku prati još od detinjstva i navija svim srcem na naše predstavnike. 

Mateja Stanisavljevic/ATAImages
Jelena Tomašević

 

- Pratim atletiku još od detinjstva. Kad sam bila mala, najviše mi se sviđao skok uvis. Zato ću sa velikom radošću da ispratim takmičenje mlade Angeline Topić, koja se za sada sjajno nosi sa pritiskom i očekivanjima. Veoma je talentovana, ali ima i sreću da je od roditelja nasledila pobedničke gene. Pratiću i ostale, naravno, znam da Srbija ima 15 predstavnika što je sjajna stvar. Navijaću za sve, da budu najbolja verzija sebe.

Iako se nikada nije bavila atletikom, njena ćerka Nina gaji simpatije prema ovom sportu. 

- Kao dete bavila sam se folklorom, ali moja ćerka Nina je išla na atletiku i uživala sam da slušam o njenim utiscima i detaljima koje mi je prenosila sa tih treninga. Atletika je sport koji je idealan za decu, za pravilan razvoj, ali i kao baza za bilo koji drugi sport kasnije.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages
Jelena Tomašević

 


Ukoliko se u nekom narednom periodu ukaže prilida da bude atletičarka kaže da bi bila odlična u brzom hodanju. 

- Recimo, mislim da bih bila dobra u brzom hodanju, obzirom da sam tako išla do škole i nazad - rekla je kroz smeh Jelena.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike