Majkl Kiton nagradu posvetio preminulom sestriću: Gubitak nas i dalje boli

28.02.2022

20:50

0

Glumac se teško nosi sa smrću mladića...

Majkl Kiton nagradu posvetio preminulom sestriću: Gubitak nas i dalje boli
profimedia-0665356629 - Copyright Profimedia

Čuveni Majkl Kiton, domaćoj publici svakako na pameti posebno iz filmova o superherojima, osvojio je nagradu SAG za najbolju mušku ulogu u seriji „Dopesick". Kada je preuzeo ovo prestižno priznanje, održao je govor u kom se prisetio preminulog sestrića, čiji je život odnela droga.

- Blagosloven sam, jer radim nešto što može da utiče na nečiji život i učini ga boljim... S tim u vezi, ovu nagradu posvećujem sestriću Majklu, kao i mojoj sestri, Pem. Sestrića sam izgubio zbog narkotika i to boli - rekao je, između ostalog, Kiton koji je još proteklog avgusta za „The Hollywood Reporter" pričao o projektu zbog kog je sada i nagrađen.

Majkl Kiton Profimedia
 

Baš tada, „provukao" je i „ličnu crtu", ono što ga spaja sa čitavom pričom.

Podsećanja radi, Majkl u pomenutoj limitiranoj seriji tumači lik doktora Samjuela Finiksa, a priča prikazuje opijatsku krizu u Americi iz ugla zavisnika, te farmaceutske kompanije.

- Pomislio sam, ako ovaj scenario iole valja, moram da pristanem. Ispostavilo se da je zaista dobar. Kada sam pročitao, shvatio sam da duvanska industrija naspram ovoga izgleda kao... Fabrika cipela - izjavio je bio on.

Majkl

Nesrećni Kitonov sestrić, takođe imena Majkl, preminuo je tako što se slučajno predozirao 2016, prenosili su tamošnji mediji. Porodica se i dan-danas teško nosi s tim gubitkom. Uzimao je heroin i fentanil. Sestra poznatog glumca Dajen M. Daglas naslednika, kažu, još uvek oplakuje, kao da se tragedija dogodila juče.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike