Jami o ovome nije govorila mnogo: Kako je strah bio jači od ljubavi

09.11.2020

19:06 >> 19:27

0

Malo je poznato, između ostalog, i da je Žarko Laušević ,,kriv za pevačicin nadimak, kao i kako glasi puno ime čoveka s kojim je dobila ćerku Leu

Jami o ovome nije govorila mnogo: Kako je strah bio jači od ljubavi
Copyright Jasna Milenković Jami ATAimages/Antonio Ahel

Jasna Milenković Jami, iako javna ličnost, brojne detalje iz privatnog života godinama je čuvala u strogoj tajnosti. I danas o pojedinima ne priča ,,na sva zvona”, ali su one ipak ,,isplivale na površinu” i uspele da zaintrigiraju čak i one koji joj možda do tada nisu bili fanovi.

Pevačica je rođena 7. jula u Beogradu, 1966. godine. Pre nego što se latila mikrofona bavila se gimnastikom, te bila i prvakinja Srbije u ovom sportu. Trenirala je u ,,Partizanu” na Vračaru i krasila ju je neverovatna posvećenost.

– Gimnastika i sport – oduvek moj način života. Fotografiju sa Republičkog takmičenja i osvajanja titule prvakinje Srbije – svojevremeno je objavila ona na Instagramu, pa oduševila sve one koji je prate na pomenutoj društvenoj mreži.

Na sceni se, pak, pojavila 1991, kada je objavila album ,,Po cenu života”. Već kroz par godina uživala je u tituli pevačice godine, ali i komplimentima brojnih udvarača, iz svih sfera javnog života! Kako je svojevremeno istakla, ,,fatalnom ženom” prozvali su je upravo oni. Jami su, međutim, privlačili uglavnom sportisti.

– Oni su u treningu, dobroj formi, posle utakmice pogotovo. Po mom ukusu su odbojkaši, košarkaši, vaterpolisti i fudbaleri, ali i golmani – izjavila je svojevremeno za domaće medije.

Ono što je većina zaboravila jeste da je njena prva velika ljubav bio izvesni Italijan Enco Katancariti, s kojim se upoznala u Kanadi.

– Do petnaeste godine moj život se odvijao na relaciji kuća-škola-trening… Simpatija je bilo, ali dečka nisam imala – sve se završavalo na pogledima, razgovorima, ponekoj šetnji. Kad sam napunila petnaest, počela sam da se interesujem za manekenstvo – završila sam kurs kod Ljiljane Tice, krenula sa snimanjem spotova, TV reklama, nastupala u kabareu Laneta Gutovića… Prvu ljubav doživela sam relativno kasno, u 22. Pre toga sam izlazila sa mladićima i zabavljala se, ali to nije bila ljubav. Ona mi se dogodila tek u Kanadi, najlepšoj zemlji na svetu… Italijana Enca Katancaritija, upoznala sam u diskoteci ,,Krokodil”. Kad smo završili posao u restoranu u kojem smo pevali, moja koleginica, članovi našeg orkestra i ja krenuli smo ,,u život”. Bilo je oko dva po ponoći, što se u Kanadi smatra sasvim podesnim vremenom za izlazak. Pamtim da sam bila obučena sva u belo, kao mlada, imala sam prelepu, unikatnu haljinu. Kao da sam znala da ću tada sresti muškarca svog života. Sijala sam, to je bila moja noć – ispričala ja ona za ,,Sabor” 1992. godine, pa dodala:

– Bila je to ljubav na prvi pogled, ono o čemu sam čitala u romanima i o čemu sam maštala.

Pevačica se toliko zaljubila da je u jednom trenutku čak i dobro razmislila o opciji da ode s njim na Siciliju, gde svi njegovi žive.

– Priželjkivala sam takav put, ali ga se i plašila u isto vreme. Kada sad o tome razmišljam, mislim da sam bila prilična kukavica – izjavila je tada, pa otkrila da je do poslednjeg dana svog boravka u Kanadi ćutala o svom odlasku za Srbiju.

– Tek poslednjeg dana, rekla sam Encu da odlazim. Veče pred put proveli smo napolju, sedeći i pričajući pored jedne fontane, nesrećni i izgubljeni. Došlo mi je da iscepam avio-kartu i ostanem zauvek u Kanadi! Ipak, za takvu odluku nisam imala smelosti. Te poslednje večeri koju smo proveli zajedno, Enco mi je poklonio divan, zlatan prsten, na čijoj je unutrašnjoj strani bilo ugravirano ,,volim te”. Dajući mi ga, rekao je: ,,Ovo je garancija da ćeš se vratiti.” Otputovala sam sutradan u Beograd.

Neko vreme posle toga bili su u kontaktu, ali zatim se uverila u istinitost one čuvene ,,daleko od očiju, daleko od srca”.

– Posle njega bilo je i poznanstava i zabavljanja, ali naši momci se ne mogu porediti sa Italijanima. Samo sam se tada osećala ženom u pravom smislu te reči, osećala sam se kao da se svet oko mene vrti. Balkanski i romanski ljubavnik ne mogu da se upoređuju. Naš tip mačo muškarca, u odnosu na prefinjene i temperamentne južnjake, ispada nekako sirov i jednostran. Kad se samo setim kako Enco nije propuštao priliku da na svaki sastanak dođe sa cvetom ili nekom sitnicom koja će me obradovati! Volela bih da se ponovo sretnemo, možda bi ovoga puta moj izbor bio drugačiji – možda ne bih pomišljala na povratak kući – zaključila je.

Najduža diskografska pauza koju je ova pevačica napravila vezuje se za 2001. godinu, kada se sa javne scene povukla zbog trudnoće. Godinama niko nije znao ime čoveka s kojim je dobila ćerku Leu.

U pitanju je poznati frizer, Predrag Peđa Ranković, ujak Anđela Rankovića, bivšeg dečka pevačice Teodore Džehverović. Javnost ga je ,,upoznala” tek kada je mladom manekenu otišao u posetu u rijaliti kuću u Šimanovcima, tokom prve sezone šoua ovog formata. Jami i Peđa, inače, nikada nisu otišli pred oltar.

Jasna Milenković Jami, Instagram screenshot

Pevačica je, kako se navodilo u medijima, u jednom trenutku shvatila da to ipak nije ljubav za ceo život. Iz tog razloga su pre skoro dve decenije i odustali od planiranog venčanja.

Lea je svakako od samog rođenja u centru Jasnine pažnje.

Nedavno je pevačica istakla i koliko je ponosna na nju, pošto je obelodanila na Instagramu da je njena mezimica proglašena đakom generacije u školi koju je završila. Ujedno, u toj objavi poželela joj je i srećan polazak na fakultet, te da nadmaši profesore.

– Mojoj Lei, najboljoj ćerki na svetu, želim srećan polazak na fakultet i da nadmaši svoje profesore. Najjači samo ostaju, nikad se ne predaju. Idemo, boginjo moja – poručila je ona uz fotografiju ćerkine diplome i pohvalnice.

Nadimak po kojem je mnogi najbolje znaju, Jami, nadenuo joj je Žarko Laušević, dok se još predstavljala punim imenom. Njih dvoje su se, kako se navodilo, upoznali pre nego što je snimila prvu ploču i počela da nastupa po prestoničkim klubovima.

 

Tada joj je ,,kumovao”.

Iako folkerka i o ovome nije imala običaj da priča, čuveni Minimaks ju je 2002. pitao da li je u kontaktu sa kumom Žarkom, koji joj je nadenuo nadimak, na šta je ona odgovorila:

– Mislim da je u Americi, bavi se istim poslom. Ne čujemo se, ali mislim da ne bi bilo loše da se čujemo.

Pročitajte još:

Ovako je Jami govorila o Maji Nikolić: Ona je loša kopija Odžaklijevske!

Prva ljubav Jami bio fatalni Italijan: Upoznala sam ga u Kanadi, sa našima ne može da se poredi, a ja sam bila kukavica!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike