Leonardo Dikaprio napunio 46 godina: Oskar dođe, ali žena nikako!

11.11.2020

06:00 >> 09:21

0

Prestižnu nagradu osvojio je 2016. godine, za najboljeg glumca u glavnoj ulozi

Leonardo Dikaprio napunio 46 godina: Oskar dođe, ali žena nikako!
Copyright Leonardo Dikaprio Profimedia

Leo Dikaprio je rođen na današnji dan, 11. novembra 1974. godine u Los Anđelesu. Kada je bila u poseti jednom italijanskom muzeju, njegova majka Irmelin Indenbirken osetila je pokret u stomaku posmatrajući sliku Leonarda da Vinčija, pa je tako i pala odluka – da sina nazove Leonardo.

Otac Džordž je, inače, bio crtač i distributer stripova. Razveli su se godinu dana pošto se Leo rodio.

Leonardo Dikaprio Profimedia

Devedesetih je započeo glumačku karijeru, pojavljujući se mahom u reklamama i pojedinim sapunicama. Prvu zapaženiju ulogu imao je u ,,Dečakovom životu”, rame uz rame sa Robertom de Nirom. Da talenta ima na pretek, svakako dokazuju brojne i veoma različite uloge po kojima ga javnost pamti. Međutim, njegov trud i rad nagrađen je Oskarom tek 2016, posle sedam nominacija – osvojio ga je kao najbolji muški glumac u glavnoj ulozi (Hju Glas, ,,Povratnik”). Pored toga, nekoliko puta bio je nominovan i za nagradu BAFTA, više od 10 za Zlatni globus.

– Klimatske promene su stvarne i dešavaju se sada. To je najveća opasnost sa kojom se naša vrsta suočava, zbog koje patimo i mi i životinje koje izumiru. Moramo zajedno da radimo na njenom zaustavljanju. Moramo da podržimo svetske lidere koji ne govore u ime velikih korporacija i zagađivača, već u ime celog čovečanstva, u ime domorodačkih naroda i milijardi neprivilegovanih koji će ovim biti najviše pogođeni. To moramo da uradimo za decu naše dece i one čije glasove guše pohlepni političari. Hajde da ne uzimamo ovu planetu zdravo za gotovo – rekao je on pošto je primio nagradu, pred publikom i skoro punih 35 miliona gledalaca, iskoristivši tu priliku da u potpunosti skrene pažnju naroda.

Ipak, Oskara je osvojio ,,u koži” čoveka koji preživljava u neverovatnim uslovima, u prirodi, preuzimajući stvari u svoje ruke

Sa druge strane, još nijednu nije odveo pred oltar, a imao ih je koliko je hteo! U njegovom slučaju, reči Džordža Klunija i te kako su istinite – da svakoga slava ,,zaustavi u razvoju” u onim godinama kada i ,,pogađa”. Leo je, veruju mnogi, ,,zapeo” u 23, kada su ga ,,vozile” uloge iz ,,Romea i Julije” i ,,Titanika”. U tom periodu, lepotice širom sveta padale su čim bi čule samo njegovo ime, a on se nije bunio.

Zajedno sa Tobijem Megvajerom i Dejvidom Blejnom ulazio bi bilo koji klub koji bi mu pao na pamet, sedeli bi za najboljim stolovima, a sve koje bi samo pogledali – bile bi njihove. Većina njegovih devojaka su, inače, modeli. Bilo da se samo družio sa njima ili da su spavali zajedno – od Naomi, preko Bundšenove, Bar Rafaeli… Sve su svojevremeno ,,visile” o njegovom laktu.

Leonardo Dikaprio Profimedia

Trenutno, Leo uživa u ljubavi sa 23 godine mlađom Kamilom Morone. U vezi su od 2018, a već godinu dana šuška se da će ga upravo ona ,,smiriti”. To se, pak, još uvek nije dogodilo.

Kamila je rođena iste godine kada je premijerno prikazan ,,Titanik”, koji je Lea vinuo do samih zvezda

Za sada, glumac u svom životu ima samo dve važne ženske figure, a to su njegova majka i najbolja prijateljica, koleginica Kejt Vinslet, koju je upoznao na snimanju ,,Titanika” i sa kojom – kako i dalje tvrdi – nikad ništa više od prijateljstva nije imao.

Leonardo Dikaprio Profimedia

Pročitajte još:

Ovako se raspao prvi brak Džona Lenona: Joko Ono za to vreme uživala je u šoljici čaja!

Oskarovac Leonardo Dikaprio stao u zaštitu prirode u Bosni

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike