Dušan Svilar postao stalni član ansambla pozorišta na Terazijama: Bio je to prirodan sled događaja

09.02.2022

23:00

0

Autor: Marija Mitić

Pevač ne krije da mu je čast i zadovoljstvo što postaje deo ovog pozorišta čime ostvaruje još jedan veliki korak u svojoj karijeri

Dušan Svilar postao stalni član ansambla pozorišta na Terazijama: Bio je to prirodan sled događaja
ATAImages/ A.A.

Pevač Dušan Svilar koji je bio pobednik takmičenja "Zvezde Granda", 2007. godine, oprobaće se u posve novom zanimanju. Naime, Dušan je dobio angažman u pozorištu na Terazijama, gde je postao stalni član ansambla.

Svilar ne krije da mu je čast i zadovoljstvo što postaje deo ovog pozorišta čime ostvaruje još jedan veliki korak u svojoj karijeri.

- Velika mi je čast što sam postao član stalnog ansambla u pozorištu. Još 2019. godine je počela moja saradnja sa njima kada sam dobio da tumačim ulogu Fantoma iz opere u istoimenom mjuziklu. Trebalo je to da bude prirodni put koji se desio što se tiče mene, jer sam ja uvek bio posvećen muzičko-scenskom žanru, bez obzira da li je to opera, opereta ili mjuzikl, pored naravno koncertnog izvođenja - kaže Svilar i ističe da će se za sada držati pevačkih uloga u pozorištu.

Dušan Svilar ATAImages/Antonio Ahel
Dušan Svilar

- Ulogu imam kada pevam, više volim da to bude kroz pevanje, to je još jedna dimenzija više u odnosu na dramu. Ne kažem da je bogatija ali je drugačija, a sama dramska uloga za mene nije takav izazov - kaže pevač koji sve ove godine nije prestajao sa nastupima, iako se preterano ne eksponira u medijima.

- Radim ja sve vreme, nikad nisam prestajao. Pevam i više nego što sam ikad pevao, radim ja i proslave isto kao i koncerte, festivale i evo sad pozorište. Ja sam svoj put odavno izabrao, da bude muzički, da bude čista muzika, a ne da se promovišem kroz rijaliti šou programe gde se radi o apsolutno svemu osim o muzici - kaže pevač za Grand Online i otkriva da je srećno zaljubljen.

Tanjug / Sava Radovanović
Dušan Svilar

- Srećno sam zaljubljen, imam devojku. Svadbu ne planiram, ako treba da se desi desiće se. Neka ide sve prirodnim i spontanim putem. Generalno ne planiram puno u životu jer se uvek nešto izjalovi i uvek postoji neki činioc na koji ne možemo da računamo. Evo plastičan primer - ko je ikada mogao da zamisli koronu? Želim samo da pevam lepe pesme, imam neki cilj, a sad kojom brzinom ću do njega doći i na kakve prepreke naići na to zaista ne mogu da utičem. Ići ću tempom koji mi prija i to je to - rekao je pevač koji se, inače, ove godine takmiči i na Beoviziji.

Jedna od pesama koja je obeležila Dušana Svilara i to na početku njegove karijere, po završenom takmičenju, bila je i "Rode će se opet vratiti", koju je napisao Saša Popović.

- Saša nije samo meni dao vetar u leđa, već svima još od momenta kada smo dobili priliku da učestvujemo u ''Zvezdama Granda''. Od 10 hiljada kandidata nas nekoliko je ušlo u taj uži krug, to je bila već pobeda, doći do finala je druga pobeda, a pobeda u finalu je pobeda nad pobedama. Verujem da su i ostali zahvalni na tome i na samoj saradnji sa Sašom. On je sjajan autor i meni je žao što ljudi ne znaju ustvari njegov stvaralački talenat. On je meni napisao jednu od najlepših pesama koju sam otpevao ''Rode će se opet vratiti'' koju je fenomenalno iskomponovao. Sećam se, kada sam završio takmičenje, on je rekao da od Granda dobijam album ali da ima on jednu pesmu za mene, koju će mi odsvirati pa da je uzmem ako mi se dopadne - kaže Dušan i dodaje da nikad neće zaboraviti momenat kada je čuo pesmu koja ga je kasnije obeležila.

Antonio Ahel/ATAImages
Saša Popović

- Sećam se kada mi je otpevao pesmu i seo uz klavir, nisam mogao da prepoznam onog Sašu Popovića iz emisije i ovog Sašu kao autora (smeh). Rekao sam mu da mi se jako sviđa i on je predložio da je snimim sa kolegama iz takmičenja kao uspomenu i tada je nastao Grand kvartet. Pesma je bila uvrštena i na moj album i tu pesmu obožavam i često izvodim na svojim nastupima.

Bonus video:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti