Bilja Sečivanović otkriva tajne iz kuhinje: Biti vrsna domaćica - za ljubav nije od presudnog značaja!

04.02.2022

18:34

1

Muškarci, prema njenim mrečima, svakako vole kada njihova izabranica zna da kuva, ali ne i da miriše na zapršku...

Bilja Sečivanović otkriva tajne iz kuhinje: Biti vrsna domaćica - za ljubav nije od presudnog značaja!
Biljana Sečivanović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Biljana Sečivanović kuva - samo onda kada ima za koga. Ukoliko se ne priprema za kakvu posebnu priliku, međutim, oslobođena je varjače, jer je kod kuće šef njena sestra. Ipak, kada se nađe u kuhinji, voli da priprema slana jela.

Slatkiše, pak, ne voli.

- Najbolje spremam slana jela, iako kuvam samo kada izrazim želju za tim i kada imam za koga. Još od detinjstva najviše volim kuvano povrće, grašak, boraniju, spanać, a i sada najviše uživam u paprici i piletini na mnogo načina. Majka nas je naučila da spremamo francusku musaku, koja se u našem kraju priprema sa pireom, a ne sa seckanim krompirima - ispričala je Bilja, piše „Grand onlajn", pa nastavila o tome kako se pre odlučuje za blažu hranu, a skoro je počela i te kako i da vodi računa i o kalorijama.

Biljana Sečivanović ATAImages/Antonio Ahel
 

Što više voća i povrća, a što manje ugljenih hidrata - to je njena tajna za dobru liniju.

- Lišavam se majoneza, pavlake i uopšte masne hrane, mada mi se dešava i danas da se častim „zabranjenim“ jelom. Međutim, zimi smo svi statični, manje se krećemo, pa se i ugojimo! Smatram da godišnja doba utiču na svačiju ishranu - tvrdi ona.

Iako obožava pre svega srpsku, kao i tursku kuhinju, pevačica voli i italijanske testenine, te francuske kroasane. Svakako, ne krije da s Tajlanda nosi loša iskustva.

- Oni imaju specifične kombinacije začina, pa mi smetaju njihovi sosovi. Meni je slatko-slatko, kiselo-kiselo, a slatko-kisele ili slatko-ljute mešavine mi se ne dopadaju. Marokanski specijalitet, kome sam i ime zaboravila, nikad više neću probati, jer iako je bila moja omiljena piletina, slatko-ljuti sos je pokvario ukus - objašnjava ona, koja hranu ne sprema isključivo po receptu, već izbacuje sastojke koji se ukućanima ne dopadaju, a dodaje ono što vole.

Priznaje i da je romantična i da voli da iznenadi svojim umećem, ali ne samo muškarca, nego i porodicu.

 

 

Stranom gostu bi preporučila da ne zaobiđe pite, koje su karakteristične za naše područje, ali i kiseli kupus, jer je to najpoznatiji specijalitet iz njenog rodnog Mrčajevca. Kada se u sve to „umeša" ljubav, smatra da nije od presudnog značaja da žena zna da kuva.

Treba naći vremena!

- Muškarcima je drago kad žena zna da kuva, ali mnogi ne žele da ona miriše na zapršku svaki dan, pa će pre pojesti nešto na brzinu. Ne bi verovatno pristao da tako živi godinama, ali mislim da je potrebno naći vremena i za restorane i za domaću kuhinju - smatra pevačica.

Biljana Sečivanović i njen izabranik vole da uz večeru uživaju u vinu, a nakon dobrog jela, dobro dođe i desert.

- Meso, pirinač i obavezno salata bio bi moj izbor za romantičan ručak. Međutim, mislim da još nema potrebe da mom muškarcu ugađam na taj način. Za desert bi mogao na stolu da se nađe kolač sa orahom, kao afrodozojak - zaključila je ona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike