Rusi negoduju zbog uvrede časti u seriji "Seks i grad": Pišu peticiju i zahtevaju izvinjenje

31.01.2022

13:35

0

Autor: Marija Mitić

Ruski narod je ogorčen zbog jedne replike

Rusi negoduju zbog uvrede časti u seriji "Seks i grad": Pišu peticiju i zahtevaju izvinjenje
seks i grad 2 - Copyright Printscreen / Youtube

Ruski narod osetio se uvređenim zbog jedne replike u novoj epizodi drugog dela serije "Seks i grad" - "And just like that".

Naime, u spornoj epizodi glavna glumica Keri Bredšo, koju tumači Sara Džesika Parker, komentariše svoju novu komšinicu i pita se odakle novac mladoj devojci da iznajmljuje stan u elitnom naselju Menhetna u Njujorku. Na to joj prijateljica, odnosno agent za nekretnine odgovara – Verovatno je ruska prostitutka, to je uobičajeno - što je veoma uvredilo ruski narod. 

Rusi širom sveta zbog toga bojkotuju seriju, a čak su pokrenuli i peticiju tražeči zvanično izvinjenje produkcije.

Profimedia
Ekipa serije "Seks i grad"

Uvređeni Rusi mahom se oglašavaju na Instagramu te na profilu HBO striming servisa, gde uz heštegove #metoorussia i #metoorussian, optužuju mrežu za netoleranciju i dvostruke standarde.

 - Mi smo žene koje govore ruski i koje su bile uvređene kada su odgledale epizodu. Žene koje govore ruski su vredne, obrazovane i inteligentne. Poruka koju ste emitovali je tako uvredljiva, ponižavajuća i puna nepoštovanja. One pokušavaju da se otarase ovog užasnog stereotipa. One vredno rade, uče i izdržavaju svoje porodice, a vi ih u jednoj od svojih serija opušteno nazivate kurvama -  napisao je portparol emigrantske zajednice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike