Šta se priča o Zlati u Grabovcu, gde je odrasla? Ovako je u stvari pazila na majku: „I danas finansijski pomaže brata!"

28.01.2022

09:23

0

Prostrani plac u selu kod Obrenovca krase sada već tri kuće...

Šta se priča o Zlati u Grabovcu, gde je odrasla? Ovako je u stvari pazila na majku: „I danas finansijski pomaže brata!"
Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Zlata Petrović odrasla je u selu Grabovac, kod Obrenovca. I danas - ona je tamo omiljena i gotovo svi za nju imaju samo reči hvale. Vole kad ona dođe u posetu, kažu da je požrtvovana, da je izdržavala majku, ali i da još uvek finansijski pomaže bratu, kao i njegovoj porodici.

- Šišam celu njenu porodicu, oni su dobri ljudi, a i veoma muzikalni. Zlatin brat Đorđe Đorđević Piloš ima ćerku kojoj je dao ime po svojoj sestri. Ista je pevačica, to je mala Zlata, ona je isto lepa kao njena tetka, peva predivno.

- Nije kod nas uspela da se probije, pretežno peva po inostranstvu. I Piloš je legenda harmonike, on je bio najbolji harmonikaš na našim prostorima - rekla je „Kuriru" Seka, frizerka iz ovog sela, pa uputila pomenutu medijsku ekipu k školi u koju je pevačica nekada išla redovno, do četvrtog razreda.

Zlata Petrović ATAImages/ A.A.
 

Posle ju je, prema napisima, vanredno završila. 

Muzika i majka

Zlata je talenat za pevanje nasledila od pokojne majke Dragice, za koju se veruje da je bila najlepša žena koju je kraj video.

- Dragica je bila prelepa žena, koja je pevala kao slavuj. Ona kad zapeva, mi se trudimo da ne dišemo glasno da bismo je čuli što bolje. Svi su bili tužni u selu kad je ona umrla. Dragica je bila poznata po svojoj lepoti, Zlata je na nju povukla, kao i talenat za pevanje. U to vreme cela obrenovačka okolina bila je zaljubljena u nju, naš kraj je imao definitivno najlepšu žensku osobu - ispričao je komšija i penzionisani profesor Dušan.

Osvrnuvši se na školovanje poznate Petrovićeve, rekao je:

- Ja njoj nisam predavao, znam da je do četvrtog razreda bila redovan učenik, posle je počela da peva, pomagala je finansijski porodicu, pa je od četvrtog do osmog razreda dolazila i vanredno polagala ispite.

Rodna kuća

Na prostranom placu gde je bila Zlatina rodna kuća sada se nalaze čak tri stambena objekta. Jedna stara kuća koja pripada pevačicinom bratu koji živi u Beču, druga u kojoj je Đorđe i treća koja je u izgradnji. Komšije tvrde da je objekat koji se gradi namenjen za malu Zlatu i da pevačica ulaže u to kako bi obezbedila bratanicu.

- Ja ovde nisam odrastao, pa Zlatu ne znam iz perioda kad sam bio dete. Mi smo prve komšije, kuća do kuće. Kasnije smo se upoznali, kad je dolazila da obiđe svoje. Normalno, dolazi svojoj kući. Za Zlatu nemam da kažem ništa ružno. Ona je sada estradni umetnik, radi puno, ali kad ima vremena, dođe.

Zlata Petrović Antonio Ahel/ATAImages
 

- Ponaša se najnormalnije kad dođe ovde. Stane sa svakim da popriča, sasluša ljude, da im neki savet, predlog. U poslednje vreme ne peva toliko kad dođe, ranije je to bilo redovno. Skupi se društvo u avgustu, svi se vrate iz inostranstva, skupimo se i onda Zlata nastupa. Njena porodica je trenutno po inostranstvu, Beogradu i Obrenovcu - rekao je izvesni Slavoljub pomenutim medijima. 

Bonus video:

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti