Stalno se preispitujem! Miloš Biković nikad iskreniji: Uhvatim sebe da se foliram

27.01.2022

21:23

0

Autor: Marija Mitić

Glumac priznaje da ima momente kada "pametuje i pravi se važan"

Stalno se preispitujem! Miloš Biković nikad iskreniji: Uhvatim sebe da se foliram
boda_ninkovic_28122021_0202 - Copyright ATAImages/ A.A.

Glumac Miloš Biković kaže da se konstantno bavi sobom te da na jedan zdrav način radi na sebi i svojoj duhovnosti. U iskrenoj ispovesti glumac priznaje da ponekad uhvati sebe kako se "folira", ali se, ističe, brzo vrati na pravi kolosek.

- Generalno bi trebalo da se preispitujemo. Na to nas navodi kultura, i treba da razmišljamo o svojim postupcima, jer jedino za šta nosimo odgovornost jesu naši postupci, lekcije i kako se odnosimo prema situacijama. U tom smislu se stalno preispitujem. Smatram to procesom rada na sebi. Ako čovek misli o sebi da je najpametniji i najuspešniji, onda veoma brzo postaje i bahat, zao, grub, netolerantan. Veoma je važno poći od toga koje su moje odgovornosti, greške, preispitivati ih stalno i onda se baviti sobom na zdrav, a ne narcisoidan način - rekao je popularni glumac koji ističe da ga slava nije promenila.

ATAImages/Antonio Ahel
Miloš Biković

- Meni bi to bilo bezveze. Mada, uhvatim ja sebe nekada i da se foliram, nisam baš imun na to (smeh).

Na pitanje kako se to folira, glumac objašnjava:

- Nekada sebe uhvatim da nešto pametujem i pravim se važan, ali tim preispitivanjem tražim te svoje momente, pa se trudim da ih anuliram i da budem iskreniji prema sebi, sagovornicima i okruženju.

Prema njegovim rečima, čovek se u detinjstvu kodira.

24sedam/Katarina Mihajlović
Miloš Biković

- Generacije koje danas stasavaju u Srbiji, ali i na Balkanu, rasle su u jednom drugom svetu. Mi smo rasli iz neke nule, iz nekih međusobno zavađenih sredina koje su nas pripremile da budemo mnogo čvršći u rešenosti da popravimo situaciju, odnosno da svoj život kontrolišemo i uzmemo ga u svoje ruke. Nije moje detinjstvo bilo tragično, ali nije bilo baš ni srećno. Smatram da je cela ta situacija mojoj generaciji dala sposobnost. Kriza vas tera da nađete u sebi neke sposobnosti.

S obzirom na svoj tempo života i posao kojim se bavi, Miloš otkriva u čemu pronalazi mir.

– Treniram, čitam, volim da gledam filmove.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike