Lepa Brena je 12 dana ležala u bolnici nepokretna: Pevačica otkrila detalje životne borbe koja i dalje traje

24.01.2022

10:50

0

Navikla je da živi sa bolešću, zna šta sme, a šta ne

Lepa Brena je 12 dana ležala u bolnici nepokretna: Pevačica otkrila detalje životne borbe koja i dalje traje
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Lepa Brena se pre 10 godina suočila sa teškom bolešću, o kojoj i danas uči i bori se sa njom. U pitanju je tromboza, a kako je istakla, od prvog dana je prihvatila vest da boluje i vodi računa o sebi.

- Odavno sam naučila da probleme treba rešavati hladne glave. Nisam paničar. Kada sam se sa trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovan pacijent - započela je pevačica, pa nastavila:

- Navikla sam tako da živim, znam šta ne smem da pijem i jedem, kao i kako moj život treba da se odvija po zdravstvenim pravilima. Naučila sam da živim po pravilima i da budem srećna - rekla je za "Story" nedavno Brena.

ATAImages/ A.A.
 

Podsetimo, ona je pre deceniju operisana na VMA, a da nešto nije u redu, shvatila je na koncertu kada joj je odjednom ruka postala ljubičasto - plava. 

- Nije mi palo na pamet da bi trebalo da prekinem koncert, prebacila sam mikrofon u levu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na VMA na pregled krvnih sudova gde su mi konstatovali totalno začepljenje vene suklavije i potpazušne vene desne ruke. 

- Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, sa rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gde su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspeli da mi saniraju i da mi se otvori 70 odsto suklavije i 100 odsto potpazušne vene. Bio je to bio prvi moj susret sa trombofilijom. Bila sam u šoku - navela je Lepa Brena.

ATAImages/Antonio Ahel
 

Od tada je usporila tempo i promenila način ishrane. Jede isključivo ribu, bareno meso, ali bez prasetine i jagnjetine, voće, povrće i sve to bez hleba. Jedino što sebi nije uskratila su čaša ili dve vina, uz to redovno vežba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike