Izgubili smo brata i prijatelja: Hus slomljen zbog Akijeve smrti

23.01.2022 | 08:35

Hasanefendića su tužne vesti sačekale Švajcarskoj

Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Husein Hasanefendić Hus i Aki Rahimovski bili su savršen tandem. Kolege i prijatelji na sceni, ali i van nje, a sada je „Parni valjak” ostao bez frontmena. Godinama su delili sreću i tugu, uspehe, a vest o Akijevoj smrti gitaristu je dočekala u  Švajcarskoj.

Kako su svojevremeno ocenili muzički kritičari odnos Akija i Husa je bila slična višedecenijskoj saradnji Bregovića i Bebeka, pa čak i Mika Džegera i Kita Ričardsa.

Antonio Ahel/ATAImages
Aki Rahimovski

- Ne znam šta bih rekao. Mi smo se čuli u pola devet ujutro. Taman sam bio na Švajcarskoj granici. Ne verujem jednostavno da je to moguće, da se to desilo… - rekao je Hus koji se pripremao za novu turneju Parnog valjka.

– Veselio se ovim svirkama koje nas čekaju. Zvučao je dobro, osećala se neka pozitivna energija… Što da kažem, izgubili smo brata i prijatelja. Nadam se samo da ću se probuditi iz ovog ružnog sna – rekao je Hus za Dnevnik HRT-a.

Podsetimo, Aki je preminuo juče u 67. godini. Pošto mu je pozlilo odveden je u bolnicu, gde je bio hospitalizovan i gde mu je ukazana sva pomoć, ali, nažalost, bilo je kasno.

Ispraćaj na večni počinak Rahimovskog biće održan u Zagrebu.

Bonus video: 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam