Nečuveno! Tužilac hoće da smanji kaznu Turčinu za ubistvo Šabana i Mirsada Kerića, advokat Šaulića se buni

20.01.2022

10:47

0

Autor: Marija Mitić

Utvrđeno je da je Alsin Levent konzumirao alkohol, a neposredno pre nesreće i marihuanu, za šta sleduje zatvorska kazna do pet godina

Nečuveno! Tužilac hoće da smanji kaznu Turčinu za ubistvo Šabana i Mirsada Kerića, advokat Šaulića se buni
Copyright Šaban Šaulić ATAimages/Antonio Ahel

Na današnjem suđenju Turčinu Alsinu Leventu, krivcu za saobraćajnu nesreću u Nemačkoj, u kojoj su život izgubili Šaban Šaulić i Mirsad Kerić ustanovljeno je da je optuženi veče pre vožnje konzumirao alkohol, u krvi mu je utvrđeno 0,8 promila.

Printscreen Instagram/ LeventAlsin
Alsin Levent

Takođe, kako navodi nemački Dojče Vele, daljom analizom THC, utvrđeno je i da je Turčin 2-3 dana pre nesreće konzumirao marihuanu.

 

 

- Kazna za te okolnosti je do pet godina zatvora - rekao je tužilac i napomenuo da uvažava činjenicu da je optuženi priznao krivicu, da se kaje i da je koliko-toliko resocijaliziran.

Tužilaštvo je zatražilo kaznu zatvora za Alsina Leventa od tri godine i dva meseca, kao i da se optuženom, nakon isteka kazne, ne vrati vozačka dozvola.

 

 

Presuda još uvek nije izrečena, a vrlo je verovatno da će biti uskoro s obzirom da nije bilo većih prepreka kao i da je Turčin priznao krivicu.

Advokat porodice Šaulić traži kaznu od četiri godine zatvora, odnosno maksimalnu moguću kaznu. Ne bi, kaže, samo trebalo kazniti Leventa, već bi to trebalo da bude signal da se auto u buduće "ne koristi kao oružje". I advokat porodice Kerić je takođe zatražio maksimalnu zatvorsku kaznu od četiri godine.

Bonus video:

 

 


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike