Jadranka Barjaktarović ponovo provocira? Otkako ima zabranu ulaska u Srbiju, pevačica ne izlazi iz Crne Gore (FOTO)

10.01.2022

18:23

3

Autor: Marija Mitić

Crnogorska pevačica koja je karijeru izgradila u Srbiji, u septembru 2020. godine žestoko uvredila naš narod pa dobila i zabranu ulaska u našu zemlju

Jadranka Barjaktarović ponovo provocira? Otkako ima zabranu ulaska u Srbiju, pevačica ne izlazi iz Crne Gore (FOTO)
Jadranka Barjaktarović - Copyright ATAImages/ A.A.

Skandal širokih razmera nastao je kada je crnogorska pevačica Jadranka Barjaktarović, koja je karijeru izgradila u Srbiji, u septembru 2020. godine žestoko uvredila naš narod pa dobila i zabranu ulaska u našu zemlju.

Ona je, naime, tada u Podgorici pevala čuvenu pesmu "Ne može nam niko ništa", na skupu na kojem je bilo nekoliko hiljada građana kao i predstavniika stranke Mila Đukanovića i pripadnika tadašnje vlade, dok je drugi deo refrena pesme promenila je iz "jači smo od sudbine", u "jači smo od Srbije". Pevačica je time izazvala gnev i revolt srpskog naroda, kao i osude brojnih kolega, a pevačici su uvedene i brojne sankcije, poput onih da joj je zabranjeno gostovanje na domaćim televizijama.

Osim toga, Barjaktarovićeva je zabranjena i na festivalima. Savet estradno-muzičkih umetnika je u septembru prošle godine odlučio da pevačici uskrati mogućnost učestvovanja na manifestacijama u njihovoj organizaciji.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Pevačica od tada nije kročila u našu zemlju, a sada, čini se, ponovo provocira. Ona je danas na svom Instagram profilu objavila video sa planine Durmitor, na kojem je uživala u snegu, a sve je propratila i pesma "Crna Gora je moj dom".

Izgleda da pevačica stvarno nikuda ne ide van Crne Gore otkako joj je zabranjen ulazak u Srbiju, te tako vreme provodi na planinama u svojoj zemlji.

Printscreen Instagram/jadrankabarjaktarovicofficial
 

Podsetimo, pevačica je u septembru prošle godine pevala na skupu na kom je bilo nekoliko hiljada građana – “Ne može nam niko ništa jači smo od Srbije”, gde su tada bili i predstavnici stranke Mila Đukanovića i pripadnici tadašnje vlade. Ona je posle tog skandala, iako delimično živi i radi u Srbiji, bezuspešno pokušala da se opravda.

– Mnogo mržnje ima među vama! Svakom se desi u životu da pogreši, a vi ste kao bezgrešni?! Da se razumemo, nije mi bila namera nikog da uvredim i ponizim, volim obe zemlje, volim moju Crnu Goru, volim i Srbiju. Ne znam zašto ste se svi našli uvređenima, pa sam ja za vas trenutno najveći neprijatelj?! Sve ste u životu sredili, pa se bavite mnome – poručila je tada, a zatim ponovo navodila izgovore za svoj postupak.

– Na toliku količinu negativnih reakcija ne možete da ostate imuni. To je zlonamerno ispolitizovano. Hajde da stavimo tačku na tu priču. Ko peva zlo ne misli. To je moj moto, to je odgovor na sve ovo – rekla je u emisiji ,,Šok tok” Jadranka, pa poručila:

Jadranka Barjaktarović ATAImages/Antonio Ahel
 

– Svi u Srbiji, svi u Crnoj Gori, čuvajte se, trebalo bi da se svi posvetimo porodici, pravim vrednostima. Jedva čekam da se vratim muzici, baš želim to. Hvala vam što ste mi dali prostor da kažem šta imam. Još uvek nemam Instagram profil, nisam otvorila butik, što se pričalo.

Osim u našoj zemlji, pevačici je navodno zabranjen ulazak i u Bosnu i Hercegovinu zbog govora mržnje, a od skandala "Ne može nam niko ništa" otkazivani su joj mnogi nastupi i u dijaspori.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike