Pokojni Tijanić me je zvao da se vratim na RTS! Ognjen Amidžić o poslovnim počecima

08.01.2022

19:49

2

Voditelj će ove godine proslaviti 20 godina rada na ružičastoj televiziji

Pokojni Tijanić me je zvao da se vratim na RTS! Ognjen Amidžić o poslovnim počecima
817A9329 (1) - Copyright 24sedam/Danilo Krša

Voditelj Ognjen Amidžić ima dugogodišnju novinarsku karijeru, a o svojim počecima je retko govorio. Kako je objasnio najpre je radio na Javnom servisu informativu, a potom se preorjentisao na onaj zabavniji deo. 

- Na RTS-u sam prvo radio u Šapcu 1992-93., pa posle od 1997. na radiju 202, pa na TV-u. Bilo je teško raditi 90-tih na RTS-u, bilo je usko vezivano za Slobu, za taj režim. Ja sam se uvek klonio tih informativno-političkih stvari. Radio sam sport, muziku i ostalo - priča Amidžić, pa otkriva kako je izgledao njegov prelazak na ružičastu televiziju:

- Imao sam ideju za jedan noćni program na RTS-u, koji je trebalo da bude u krevetu sa drugačijom rasvetom, gosti u tom raspoloženju... Oni su tada rekli, brate to je suvišno za nas. Ja sam onda to prepakovao i prešao na Pink. Tu su mi jako pomogli Aleksandra Jeftanović i Boško Jakovljević, oni su znali za te moje ideje i stalno su potencirali da ja pređem na Pink - rekao je Amidžić za Republiku.rs. 

24sedam/Danilo Krša
Ognjen Amidžić

Inače, Ognjen je jedan od retkih voditelja koji nikada u javnosti nije govorio o ponudama koje su mu nudile druge televizije. 

- Meni je ove godine mali jubilej. Osim što mi je 14. sezona Amidžija, ja slavim 20. godina rada na Pinku. Bilo je ponuda, ali ja nikad nisam bio u fazonu da pričam o tome jer nisam tako vaspitan. S druge strane sebi time dižem cenu, pravim PR oko sebe, što ljudi masovno rade i uvek ima tu neke druge pozadine - kazao je on, pa otkrio da ga je pokojni Tijanić zvao da se vrati na RTS:

24sedam/Danilo Krša
Ognjen Amidžić

- On nije bio kada sam ja bio tamo, ali mu se svidelo to što radim, video je veliki potencijal. Ali, nismo se dogovorili tada. Bilo je ponuda i razgovora, ali ja zaista o tome ne volim da pričam. Smatram da to nije profesionalno, a i ne volim taj PR oko svega toga.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike